Suriyeliler Biyometrik Kayıt Altında

Suriyeliler Biyometrik Kayıt Altında
Türkiye’de bulunan yaklaşık 740 bin Suriyeli’nin biyometrik kayıtlarının oluşturulduğu ifade edildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda Suriyeliler başta olmak üzere Türkiye’ye gel...

Türkiye’de bulunan yaklaşık 740 bin Suriyeli’nin biyometrik kayıtlarının oluşturulduğu ifade edildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda Suriyeliler başta olmak üzere Türkiye’ye gelen yabancıların durumunu 81 il valiliği düzeyinde ele alan ’Kitlesel Akınla Ülkemize Gelen Yabancılar’ sempozyumu düzenlendi. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Türkiye’deki yabancılar konusunda istismarların önlenmesi için sürdürülen çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ’Kitlesel Akınla Ülkemize Gelen Yabancılar’ sempozyumu Ankara’da başladı. Suriyeliler başta olmak üzere ülkemize gelen yabancılara ilişkin konuların görüşüldüğü sempozyumun açılış konuşmasını yapan AFAD Başkanı Fuat Oktay, 81 il vali yardımcısına seslenerek AFAD koordinasyonunda Suriyeli misafirler için yapılan çalışmalara ve alınan tedbirlere dikkat çekti.

Özellikle Suriyeli misafirler için AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmaların önemine değinen Oktay, "Bakanlıklarımız, valiliklerimiz, emniyet güçleri ve Silahlı Kuvvetler olmak üzere bu konuda çalışan tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Oktay, geçtiğimiz hafta içinde Suriyelilere ilişkin olarak yapılan üst düzey toplantıda alınan kararların uygulanması için çalışmalar yürütüldüğünü, istismarların önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek, Türkiye’nin Suriye iç savaşı sonucunda sığınmacılara yönelik Açık Kapı Politikası uyguladığı hatırlatılan konuşmada, 2011 ilkbaharından bu yana AFAD koordinasyonunda sağlanan yüksek standartlarda eğitim, sağlık ve barınma gibi hizmetleri ile Türkiye’nin bu alanda model ülke konumuna geldiği kaydetti,

Oktay,”Somali’den Haiti’ye dünyanın her yerinde Türkiye ve AFAD’dan ciddi bir beklenti olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bizlerden beklentisi de artan refah seviyesi ile birlikte ciddi şekilde yükseldi. Bu durumdan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"740 BİN KİŞİNİN BİYOMETRİK KAYITLARI OLUŞTURULDU"

Toplantıda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Grup Başkanı Erkan Doğanay, "Suriye’den Ülkemize Yönelik Nüfus Hareketleri" başlıklı yaptığı sunumda, “Türkiye’de bulunan yaklaşık 1.1 milyon Suriyeli misafirin 220 bin kişilik bölümü 10 vilayette 22 geçici barınma merkezinde hayatını sürdürüyor. Misafirlerin kayıt altına alınma çalışmaları kapsamında bugüne kadar 740 bin kişinin biyometrik kayıtları oluşturuldu. Irak’ta yaşanan iç karışıklıklar sonucu mağdur olan Türkmen ve Yezidiler için Zaho ve Duhokbölgelerinde üç geçici barınma merkezi kuruluyor” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.