Suriyeliler "İyilik Sofrası"nda İftarlarını Açtı

Suriyeliler İyilik Sofrasında İftarlarını Açtı
Siirt’te bulunan Suriyeli sığınmacılar, Siirt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ‘iyilik sofrası’ iftar programına konuk oldu.Ensar Camii görevlileri Ramazan Toprak tarafında...

Siirt’te bulunan Suriyeli sığınmacılar, Siirt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ‘iyilik sofrası’ iftar programına konuk oldu.

Ensar Camii görevlileri Ramazan Toprak tarafından kuran okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen "İyilik Sofrası" temalı düzenlenen iftar programında, Suriyeli sığınmacılarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Candan ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çeşitli münasebetle iftar sofralarına aracılık ettiğini, bugün de her bir muhaciri iftar sofrasında konuk eden Siirt il müftülüğüne ve ilgili sponsor firmaya teşekkür etti.

Diyanet işleri Başkanlığı’nın bu yıl ki Ramazan temasının ‘şimdi iyilik zamanı, şimdi ve her zaman’ olduğunu aktaran Candan, İslam medeniyeti iyilik ve fedakarlık medeniyeti olduğunu, karşılıksız olarak sırf Allah rızası için iyilik yapan fertlerinden oluşmuş bir medeniyet olduğunu aktardı. Candan, “Bu medeniyetin işaretlerinin toplumda var olan, insanların diline yayılmıştır yaygın olan sözlerden birinin de; İyiliğin yaygınlaşması için çaba sarf edin olmuştur.”dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın en fazla yardım yapan kuruluş olduğunu da belirten Candan, Gazze’den Filistin’e, Suriye’den Arakan’a, Balkanlar’da tüm İslam’ın mazlum ve mağdur insanlarına yardım götürmeye devam ettiğini aktardı.

Siirt Valisi Mustafa Tututlamaz, Garnizon komutanı Tuğgeneral Halil soysal ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan’ın ve Suriyeli sığınmacıların katıldığı etkinlik, il müftüsü Faruk Arvas tarafından yapılan iftar duası ve sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

SİİRT’TE BULUNAN SURİYELİ SIĞINMACILAR, SİİRT İL MÜFTÜLÜĞÜ İLE TÜRKİYE DİYANET VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘İYİLİK SOFRASI’ İFTAR PROGRAMINA KONUK OLDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.