Suriyelilere Saldırı Diyarbakır’da Protesto Edildi

Suriyelilere Saldırı Diyarbakır’da Protesto Edildi
Son dönemlerde Türkiye'nin çeşitli illerinden yaşayan Suriyeli mültecilere yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Özdür-Der Diyarbakır Şubesi üyeleri bir araya gelerek, saldırılara tepki gösterdi.

- Son dönemlerde Türkiye'nin çeşitli illerinden yaşayan Suriyeli mültecilere yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Özdür-Der Diyarbakır Şubesi üyeleri bir araya gelerek, saldırılara tepki gösterdi.

Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik son günlerde artan saldırılar Diyarbakır’da protesto edildi. Özgür-Der üyeleri bir araya gelerek düzenledikleri basın açıklamasıyla, mültecilere yapılan saldırıları kınadı. Yenişehir ilçesi Ofis semtinde toplanan dernek üyeleri, Suriyeli mültecilerin kardeşleri olduklarını dile getirerek, saldırıları Türkiye’deki insanların alnına vurulmuş kara bir leke olarak değerlendirdiler.

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Diyarbakır Şube Yöneticisi Süleyman Nazlıcan, Türkiye’nin son yıllarda Ortadoğu’daki savaşlardan kaçan çok sayıda halka ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, ülkenin mazlumlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Nazlıcan, “Yakın bir tarihe kadar bu ülke, insanın zulme uğramamak için kendisine sığınacak yer aradığı bir ülkeydi. Böylesi bir mazisi olan bir ülkenin bugün mazlumların hicret ettiği, sığındığı bir konuma gelmiş olması insani değerlere sahip her vatandaş için sevinç duymayı hak eden bir gelişmedir. Ne var ki bilhassa Kemalist resmi ideolojinin kirlettiği zihinlerle dünyaya bakmadan kurtulamayan sağ sol tandanslı ırkçı milliyetçi çevrelerin onur duymayı gerektiren bu olguya nefretle yaklaştıklarını gözlemliyoruz. Söz konusu çevrelerin insani, ahlaki, İslami değerleri hiçe sayarak son derece kabaca ve zalimane bir ruh hali içinde ülkemize sığınmak zorunda kalmış mazlum insanları bir fazlalık, yük, asalak gibi gördüklerini hatta düşman belleyen tutumlar geliştirdiklerini de ibretle izliyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.