Suriye'nin Doğuguta Bölgesinde İnsanlık Dramı Yaşanıyor

Suriyenin Doğuguta Bölgesinde İnsanlık Dramı Yaşanıyor
Suriye'nin Doğuguta bölgesinde 1 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği ve gıda malzemesi almak için rejimin kontrolündeki yerleşim alanlarına gidenlerin de akıbetinin belli olmadığı bildirildi.

- Suriye'nin Doğuguta bölgesinde 1 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği ve gıda malzemesi almak için rejimin kontrolündeki yerleşim alanlarına gidenlerin de akıbetinin belli olmadığı bildirildi.

İHH Suriye Çalışmaları Sorumlusu Burak Karacaoğlu, Suriye'de özellikle yaşlılar ve çocukların yetersiz beslenme sonucu hayati tehlike ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Aylardır yardım ulaşmayan Suriye'nin Doğuguta bölgesinde 2 bin yetime yardım ulaştırdıklarını kaydeden Karacaoğlu, "Besar Esed rejimine bağlı birlikler bölgeye gıda malzemesi almıyor, veya çok az miktarda girmesine izin veriyor. Bu da şehirde temel ihtiyaç malzemelerinin çok pahalı olmasına neden oluyor. Mesela 1 ekmek 2 dolar civarında iken 1 kilo pirinç 15 -30 dolar civarında satılıyor" dedi.

Etrafı rejim askerlerince çevrili olan Şam - Doğuguta 1 milyon insanın açlıkla mücadele ettiğini söyleyen Karacaoğlu, sadece gıda malzemesi alabilmek için rejimin kontrolü altındaki bölgeye gitmesi gereken insanların tekrar geri dönemediğini belirtti.

Burak Karacaoğlu, bölgede özellikle kadınların ortadan kaybolduğunu, askerlerin alıkoyduğu kadınlardan da bir daha da haber alınamadığını kaydetti.

SURİYE'NİN DOĞUGUTA BÖLGESİNDE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.