Suruç Yaralısı İlke Başak Baydar: “Şüpheliyi Görmedim”

Suruç Yaralısı İlke Başak Baydar: “Şüpheliyi Görmedim”
Suruç’taki saldırıda yaralanan İlke Başak Baydar, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi tanımadığını belirterek, “Ben şüpheliyi kişisel olarak görmedim. Katilin bizimle oturup bizimle soframızda yemek yediğ...

Suruç’taki saldırıda yaralanan İlke Başak Baydar, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi tanımadığını belirterek, “Ben şüpheliyi kişisel olarak görmedim. Katilin bizimle oturup bizimle soframızda yemek yediği gibi bir durum söz konusu değil. Ama muhakkak onu görmüş, tanımış arkadaşlar olabilir” dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan intihar saldırısından yaralı olarak kurtulan İlke Başak Baydar, Cezayir Lokantası’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlke Başak Baydar, intihar saldırısı düzenleyen kişiyi daha önce görüp görmediğinin sorulmasının üzerine “Ben şüpheliyi kişisel olarak görmedim” dedi.

İntihar saldırısını düzenleyen kişiyi görmediğini belirten Baydar, “Patlama öncesinde bizim araçlarımızla böyle biri gelmedi. Biz araçlarımızla Kilis’ten arkadaşlarımızı aldık. O arkadaşlarımızın kimlik fotokopilerini resmi başvuru için almıştık. Ben şüpheliyi kişisel olarak görmediğimi söyleyebilirim. Ama patlama anından önce bir ses duydum. O sırada onun yakınında olan insanlar en azından arkadaşlarımızdan bir tanesi dönüp o zaman görüyor. Pis pis sırıtan, patlamaya hazır IŞİD’liyi görüyor arkadaşlarımız. Ama ondan önce tespit ve gözlem yok” dedi.

“ONU GÖRMÜŞ ARKADAŞLAR OLABİLİR”

Bazı arkadaşlarının saldırıyı gerçekleştiren kişiyi tanıyabileceğini belirten Baydar, “Sadece hastanede yaralı olan bazı arkadaşlar, patlamadan 10-15 dakika önce 20’li yaşlarda sakallı, motorlu birinin kültür merkezinin önünden geçtiği ve içeriden biriyle işaretleştiği gibi bir gözlem var. Arkadaş görsem tespit ederim diyor. Bunların hepsi dosyayla ilişkili yürütülecek konular. Bu da muhtemelen olayla bağlantılı birinin olaydan hemen önce o kişinin oraya girdiğini ve işaretleştiği anlamı çıkıyor. Ama doğrudan katilin bizimle oturup bizimle soframızda yemek yediği gibi bir durum söz konusu değil. Ama muhakkak onu görmüş, tanımış arkadaşlar olabilir. Bunlarda bu sürecin hukuki bakımdan tek tek gözlemleri ile olacak bir şey” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.