Sürücü Kurslarına '4 Araç' Zorunluluğu

Sürücü Kurslarına 4 Araç Zorunluluğu
Ankara Sürücü Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Cengiz Güler, B Sınıfı için 4 araç zorunluluğunun kursların ekonomik yükünü iki kat daha arttıracağını belirterek, “Süre 1 yıl daha uzatılmalıdır” dedi.

- Ankara Sürücü Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Cengiz Güler, B Sınıfı için 4 araç zorunluluğunun kursların ekonomik yükünü iki kat daha arttıracağını belirterek, “Süre 1 yıl daha uzatılmalıdır” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güler, Özel Eğitim Kurumları Standartları Yönergesinin 30.maddesinin 2 a bendinde yer alan, “Motorlu taşıt sürücüleri kurslarında uygulanan sertifika sınıfı programına göre; ‘B’ sertifika sınıfı için en az 4 adet direksiyon eğitim ve sınav aracı bulunur” hükmünün 11.09.2014 tarihi itibariyle uygulamaya başlanacağını ifade etti.

Yaklaşık 27 yıldır faaliyet gösteren sektörde son yıllarda yapılan mevzuat değişikliklerinden dolayı sürücü kurslarının maddi zorunlulukların altına girdiğini ifade eden Güler, “Sürücü kurslarımızın 10 yaş şartı, 20 yaş şartı, simülatör uygulaması, SSK prim borçları gibi çok çeşitli konularda sıkı bir takibe alınmış durumdadır. Önümüzdeki günlerde çıkarılacak bazı yönetmenliklerde de kurumlarımıza ağır bir yük getirecektir” dedi.

11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 4 adet B sınıfı demirbaş araç bulundurma zorunluluğunun kurslar için ağır bir yük olacağını kaydeden Güler, “Zaten çeşitli uygulamalardan dolayı uzun vadeli borç yükünde bulunan kurumlarımız kursiyer azlığı sebebiyle ekonomik sıkıntı içerisindedir. 4 araç zorunluluğu ise bu yükümüzü iki kat daha arttıracaktır. 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilecek yönergeye uymayanların B sınıfı programları kapatılacak. Bu durumda sürücü kurslarının yüzde 40’ı B sınıfı programlarını kapatmak zorunda kalacaktır. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle sürenin en az 1 yıl uzatılması gerekir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.