Sürücüler, Bosnaköy Yolunun Genişletilmesini İstiyor

Sürücüler, Bosnaköy Yolunun Genişletilmesini İstiyor
Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ne giden yol üzerinde bulunan tarihi köprülerin ağır vasıtalara kapatılmasıyla kullanılan Bosnaköy yolunun dar olması sürücülere zor anlar yaşatıyor.

- Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ne giden yol üzerinde bulunan tarihi köprülerin ağır vasıtalara kapatılmasıyla kullanılan Bosnaköy yolunun dar olması sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Tunca Nehri ve Meriç Nehri üzerinde bulunan tarihi köprüler, restorasyonunun ardından ağır vasıta geçişlerine kapatılmıştı. Bu nedenle kullanılan Süvari köprüsünden Bosnaköy’e geçen sürücüler, yolun dar olması nedeniyle iki aracın yan yana geçemeyerek, sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi.

Ağır vasıta araç kullananlar, yasağın ardından da kamyon ve otobüsler için Karaağaç’a geçiş güzergahı olarak Bosnaköy yolu gösterildiğini ileri sürdü. Bosnaköy yolu uzun süredir bu şekilde kullanılırken, Edirne Belediyesi geçtiğimiz yıl bu yolu Belediye Meclis kararıyla caddeye çevirdi.

Bu güzergahı kullanan vatandaşlar, yolun genişletilmesi ve yol güzergahının düzenlenmesinin yapılmasını isteyerek, “Yolda iki kamyon veya iki otobüs yan yana geçememekte. Hafta sonları büyük bir yoğunluğun yaşandığı güzergahta sık sık yol kavgaları da yaşanıyor. Caddenin girişi de oldukça dar. Cadde girişi dar olmasına rağmen bir de bu alana park yapılıyor. Bu konuya acilen birilerinin el atması gerekli” ifadelerine yer verdiler.

SÜRÜCÜLER, BOSNAKÖY YOLUNUN GENİŞLETİLMESİNİ İSTİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.