Suşehri’nde Gaziler Günü Kutlandı

Suşehri’nde Gaziler Günü Kutlandı
Suşehri ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

- Suşehri ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

İlçe Hükümet Konağı önündeki törende ilçe idarecileri Atatürk Anıtı’na çelenklerini koyduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Kıdemli Başçavuş Gençağa Gençer, “Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde 153 sayılı kanun ile mareşallik ve gazilik unvanı verilmiş olup aynı zamanda 19 Eylül Gaziler Günü olarak ilan edilerek büyük bir coşku ile kutlanmaya başlanmıştır. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür” dedi.

Öğrenciler ise günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudular. Tören sonunda Kaymakam Kadir Perçi gazileri kaymakamlık toplantı salonunda kabul etti.

Gazilik ünvanının önemine değinen Kaymakam Kadir Perçi, "Türk halkı sizlere minnettardır. Sizler vücudunuzun bir parçasının bu vatan uğruna kaybettiniz. Vatan mücadelesi için, ülkeniz için mücadele verdiniz. Büyük devlet olma yolunda ülkeler arası harekatlara katıldınız. Sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."diye konuştu.

SUŞEHRİ’NDE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.