Taekwondo Grand Prıx'te 2 Bronz Madalya

Taekwondo Grand Prıxte 2 Bronz Madalya
Milli taekwdoncular, İngiltere'nin Manchester şehrinde devam eden ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren "Taekwondo Grand Prix" müsabakalarının ikinci gününde önemli başarılara imza atarak 2 bronz madalya kazandı.

- Milli taekwdoncular, İngiltere'nin Manchester şehrinde devam eden ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren "Taekwondo Grand Prix" müsabakalarının ikinci gününde önemli başarılara imza atarak 2 bronz madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen Grand Prix 3. Seri Müsabakaları, İngiltere'nin Manchester şehrinde başladı. 24-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenen müsabakalara Tekvando Milli Takımı, 9 sporcu ile katıldı.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren Taekwondo Grand Prix müsabakalarına Türkiye, erkekler 68 kiloda Servet Tazegül, 80 kilo Yunus Sarı ve Rıdvan Baygut, +80 kiloda Ali Sarı, bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar, +67 kiloda Cansel Deniz ve Furkan Asena Aydın ile katıldı.

Turnuvanın ilk gününde bayanlar 67 kilo ve +67 kilo ile erkekler +80 kilo sıkletlerinde müsabakalar yapıldı. Bayanlar 67 kiloda Nur Tatar, ilk turda Kostarikalı Alvarado, Katherine'i, ikinci turda Meksikalı Oviedo, Melissa'yı geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Fransız Niare, Haby'i geçen sporcumuz, yarı finalde Rus Baryshnıkova, Anastasia'ya yenildi. Bu sonuçların ardından Nur Tatar üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Bayanlar +67 kiloda puan mücadelesi veren Furkan Asena Aydın ise ilk turda Amerikalı Hamon, Lauren'i, ikinci turda Meksikalı Espinoza, Maria'yı, çeyrek finalde ise Rus Ivanova, Olga'yı yenerek yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Hollandalı Oogınk, Reshmie'ye 10-8 yenildi. Bu sonuçların ardından Furkan Asena Aydın üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

İlk gün mücadele eden diğer iki sporcudan Cansel Deniz sakatlanarak mücadeleye devam edemezken, Ali Sarı ise İranlı Mardani Sajjad'a yenilerek elendi.

Turnuvanın ikinci gününde bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ve Rıdvan Baygut tatemiye çıkacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.