Tahliye Oldu, Eyleme Koştu

Tahliye Oldu, Eyleme Koştu
26 aylık tutukluluğun ardından dün cezaevinden çıkan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, özgürlüğünün ilk gününde tutuklu askerler için düzenlenen eyleme katıldı.Tahliye olan Eski Genelkurmay Başka...

26 aylık tutukluluğun ardından dün cezaevinden çıkan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, özgürlüğünün ilk gününde tutuklu askerler için düzenlenen eyleme katıldı.

Tahliye olan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Balyoz ve Ergenekon davaları sanıkların ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu tarafından her hafta Beşiktaş’ta düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemine destek verdi. Eylemde konuşan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Benim bu esaret dönemimden kurtulmam, hürriyetime kavuşmam bir başlangıçtı. Onun devamı mutlaka gelecek. Bundan emin olun. Tabii TSK’ya en büyük darbe Balyoz davası vasıtasıyla vurulmuştur. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza almıştır. Şu anda cezaevlerinde tutuklu olarak bulunmaktadır. Ama inanıyorum ki onların da özgürlüğü yakındır. Bütün silah arkadaşlarımın en yakın zamanda bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum. Bunun takipçisi olacağız” dedi.

"MECLİS’İN AYIBIDIR"

Cezaevlerinde sadece bir milletvekilinin tutuklu bulunduğunu hatırlatan Başbuğ, “O da Engin Alan. Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ayıbıdır. Engin Alanı Kuleli Askeri lisesinden tanıyorum. Beraber çok yerde görev yaptık. Bugün gerçekten bir tek milletvekilinin balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunması hepimizin ve TBMM’nin ayıbıdır. Balyoz davasındaki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Eyleme basın mensuplarının ve asker yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum