Taksim'de Kadınlardan 'Cinayeti Durduracağız' Eylemi

Taksimde Kadınlardan Cinayeti Durduracağız Eylemi
Taksim’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

- Taksim’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Taksim Tünel’de toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi, 15 Kasım'da düzenlenen "Kadın Cinayetleri ve Çözüm Yolları" başlıklı konferansta aldıkları kararları hayata geçirmek ve kadın cinayetlerini durdurmak için eylem yaptı. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla toplanan kadınlar Taksim Tünel’de bir süre slogan attı. Ellerinde döviz, pankart ve flamalarla sloganlar atarak yürüyüşe geçen kadınlar, Galatasaray Meydanı’na geldi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, oyuncular Nur Sürer ve Zeynep Özyağcılar da destek verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, “Bakanlığın verdiği rakamlara göre kadın cinayetleri; son 7 yıl içerisinde yüzde bin 200 artmış durumdadır. 2 yıl içerisinde Alo 183 hattından ‘İmdat şiddet görüyorum, bana yardımcı olun’ diye telefon eden kadınların sayısı, gene bakanlık verilerine göre 90 binin üzerindedir. Bakanlık 22 bin kadının koruma altında olduğunu söylüyor. Gerçekten de öldürülen kadınlar belki de, buz dağının sadece bir parçasıdır” dedi.

Platform adına basın açıklaması yapan Dilek İsmailoğlu ise, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü bu yıl bizleri kadın cinayetlerinin karşısında gücümüzü, fikirlerimizi birleştiriyoruz ve omuz omuza yürüyoruz. Türkiye’de her gün kadınlar kendi hayatlarına karar vermek istedikleri için, boşanmak, çalışmak, sevgilisinden ayrılmak istediği için öldürülüyor. 15 Kasım’da ‘Kadın Cinayetleri ve Çözüm Yolları’ başlıklı bir konferans gerçekleştirdik. Yüzlerce kadın bir araya gelerek özgürce konuştular ve çözüm yollarını adım adım çizdik” diye konuştu.

Kadın cinayetlerinin durdurulması için gerekli 4 maddeyi aktaran İsmailoğlu, “6284 sayılı koruma kanunu etkin uygulanmalı, kadınların korunmasındaki tüm bürokratik engeller kaldırılmalıdır. Kadın katillerine indirim uygulanmamalı, hafifletici sebepler aranmamalı, caydırıcı ceza verilmelidir. Şiddet gören kadınlara mali destek sağlanmalı, kadınların korunması için bütçeden yeterli pay ayrılmalıdır. Biz kadınlar bir arada olmaya devam edeceğiz, pes etmeyeceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

TAKSİM'DE KADINLARDAN 'CİNAYETİ DURDURACAĞIZ' EYLEMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.