Talas’da Yüzde 100 Ekolojik Pazar Açıldı

Talas’da Yüzde 100 Ekolojik Pazar Açıldı
Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan kapalı semt pazarında yüzde 100 Ekolojik Pazar açıldı.Talas Yenidoğan mahallesinde açılan yüzde 100 Ekolojik Pazarda organik ürünlerin satışı yapılıyor. Bugün açılı...

Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan kapalı semt pazarında yüzde 100 Ekolojik Pazar açıldı.

Talas Yenidoğan mahallesinde açılan yüzde 100 Ekolojik Pazarda organik ürünlerin satışı yapılıyor. Bugün açılışı yapılan pazar, haftanın her Çarşamba günü açık olacak. Açılan pazarla ilgili bilgi veren Denetim İşlerinden Sorumlu Ziraat Mühendisi Kasım Alalı, “Biz burada pazara gelen ürünleri kaydediyoruz. Ne kadar ürün geldi? Çiftçilerimiz ne kadar ürün getirdi? Bunu kayıt altına alıyoruz. Hal’den buraya ürün getirilip satılması yasak. Üreticilerimiz kendi getirdikleri ürünleri burada satmaktadır. Ayrıca Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından arazide denetimler gerçekleştirilmektedir. O denetimler pazarda da devam etmektedir” diye konuştu.

Ekolojik pazarla ilgili bilgi veren Alalı, “Ekolojik Pazar organik ürünlerin satıldığı bir pazardır. Kimyasallardan arındırılmış tamamen ekolojik koşullarla çevreye, doğaya uygun koşullarda zarar vermeyecek şekilde yapılan üretimdir. Bu şekilde üretilen ürünlerin ekolojik pazarlarda satılması daha uygundur” şeklinde konuştu.

Organik ürün satışı yapan Ali Rıza Beyazıt ise, “Organik tarım üreticisiyim. Burada Talas Belediyesinin bize açmış olduğu yüzde 100 ekolojik pazarda organik ürünlerimizi satmaktayız. Kayseri’nin civar köylerinde yetiştirdiğimiz ürünlerimizin satışını burada yapıyoruz. Yeni açılıyor olmasına rağmen talep gayet iyi” ifadelerini kullandı.

EKOLOJİK PAZAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.