Taliban Üyeleriyle Güvenlik Güçleri Böyle Çatıştı

Taliban Üyeleriyle Güvenlik Güçleri Böyle Çatıştı
Afganistan’ın Başkenti Kabil’de 4 Taliban üyesi yabancı yardım kuruluşu IRD’ye ait ofise saldırdı. Saldırganlar ve Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışma İHA kameraları tarafından saniye saniye kay...

Afganistan’ın Başkenti Kabil’de 4 Taliban üyesi yabancı yardım kuruluşu IRD’ye ait ofise saldırdı. Saldırganlar ve Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışma İHA kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Son 2 haftada başkent Kabil’de 10 ayrı intihar saldırısı gerçekleştirildi. Düzenlenen son saldırının hedefi Kabil’in en güvenli bölgesi olarak adlandırılan Vezir Ekber Han Caddesi’ndeki yabancı yardım kuruluşu olan IRD’nin ofisi oldu. İlk saldırgan bomba yüklü aracı IRD ofisinin önünde havaya uçurdu. Patlamanın ardından silahlı 3 saldırgan IRD ofisine girdi. Yerel saatle akşam 19.30’da başlayan saldırı gece 01.30’a kadar devam etti. Saldırganlarla Afgan güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar başkent Kabil’in birçok bölgesinde duyuldu. Olayın ardından açıklama yapan Kabil Emniyet Müdürü General Zahir Zahir “Olayda 4 saldırgan vardı ve hepsi etkisiz hale getirildi. Şu anda elimizde bulunan bilgilere göre yabancı bir güvenlik görevlisi yaralandı” dedi.

Dün gündüz saatlerinde yine başkent Kabil’de meydana gelen bir başka intihar saldırısında İngiltere’nin Kabil Büyükelçiliğine ait bir araç hedef alınmıştı. Saldırıda biri İngiliz vatandaşı, biri İngiltere Büyükelçiliğinde çalışan Afgan vatandaşı olmak üzere toplam 6 kişi yaşamını yitirmiş, 34 kişi yaralanmıştı.

Öte yandan bugün ülkenin doğu vilayetlerinden Ningerhan’ın Khogyad ilçesinde Cuma namazı sırasında bir cami içinde meydana gelen patlamada en az 24 kişi yaralandı. Diğer bir patlama ise ülkenin kuzey illerinden Mezarı şerif’te meydana geldi. Bu patlamada da en az 3 kişi yaralandı.

Son saldırılarla birlikte Afganistan’da güvenlik tartışmaları yeniden alevlendi. Zira ISAF bu yıl sonunda Afganistan’daki operasyonlarına son vereceğini açıkladı. Ülke genelinde güvenlik tamamen Afgan güçlerine devredilecek. Sadece başkent Kabil’de son 2 haftada 10 ayrı saldırının yaşanması Afgan güvenlik güçlerinin ülke genelindeki güvenliği sağlayamayacağına inananların sayısını bir hayli arttırmış durumda.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.