Tam 74 Bin Kilometre Pedal Çevirecek

Tam 74 Bin Kilometre Pedal Çevirecek
Sporcu Meriç Şehit, barış için 74 bin kilometre pedal çevirmek üzere İstanbul Beylikdüzü’nden yola çıktı.Hiçbir siyasi amaç gütmeden, kalp sağlığı, gelecek, daha yeşil bir Türkiye Cumhuriyeti, barış v...

Sporcu Meriç Şehit, barış için 74 bin kilometre pedal çevirmek üzere İstanbul Beylikdüzü’nden yola çıktı.

Hiçbir siyasi amaç gütmeden, kalp sağlığı, gelecek, daha yeşil bir Türkiye Cumhuriyeti, barış ve kardeşlik için pedal çevirecek olan Meriç Şehit, 74 bin kilometre yol katedecek. Yol planlamasında ziyaret edeceği 75 il bulunan Şehit, her gün 135 kilometre mesafe katedecek. Sponsorlar tarafından her türlü ihtiyacı karşılanacak olan Şehit’in, yolculuk sırasında nerede olduğunun görülebileceği bir internet sitesi de bulunuyor.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

“Bizlerin trafikte ve her yerde var olduğumuzu, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu vurgulamak için pedal çevireceğim” diyen Şehit’e yolculuğa çıkışında belli bir mesafeye kadar yaklaşık 10 bisikletçi refakat etti.

Ziyaret edeceği her ilçeden devir edilerek eskortlarla neredeyse tüm Türkiye’yi gezecek olan sporcuyu uğurlarken, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yolculuğun boyunca gittiğin her yerden bize bilgilerini göndereceksin ve biz de seninle bu deneyimi yaşayacağız. Yolun açık olsun” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlçe Spor Müdürü Gürkan Akbıyık, yakınları ve sporcular tarafından Beylikdüzü Kültür Merkezi önünden uğurlanan Meriç Şehit, yolculuğunu yine Beylikdüzü’nde sonlandıracak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.