Tam 750 Kilogram

Tam 750 Kilogram
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "26’ncı Katibim Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında dünyanın en uzun boşnak böreği yapıldı. Yuvarlanınca dev bir daire şeklini alan 750 kilogram ağırlığındak...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "26’ncı Katibim Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında dünyanın en uzun boşnak böreği yapıldı. Yuvarlanınca dev bir daire şeklini alan 750 kilogram ağırlığındaki börek, Üsküdarlılara dağıtıldı.

"26’ncı Katibim Kültür ve Sanat Festivali"nde bir ilk gerçekleştirilerek dünyanın en uzun Boşnak böreği pişirildi. Üsküdar Sahili’nde sergilenen böreğin fotoğrafını çekmek için yarışan vatandaşlar, Boşnak böreğini tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Üsküdar Belediyesi’nin kardeş belediye olarak seçtiği Bosna Hersek’in Zenice Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte Boşnak Halk Oyunları ekibi Balkan folklor gösterisi yaptı. Böreği tatmak için sıra bekleyen vatandaşlar daha önce hiç böyle büyük bir börek görmediklerini söylediler.

750 KİLOLUK BOŞNAK BÖREĞİ 100 KİLO UNDAN YAPILDI

Boşnak böreği ustaları, yaklaşık 750 kilogram ağırlığındaki böreği hazırlayabilmek için 100 kilo un, 80 kilo kıyma, 30 kilo soğan ve 30 litre ayçiçeği yağı kullandıklarını belirterek 70 tepsi börekle büyük bir çember oluşturduklarını kaydetti.

Böreği, Bosna Hersek milletvekili Jasmin İmamoviç ile birlikte kesen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını kaydetti. Başkan Türkmen, "Dünyanın en uzun böreğini Boşnak kardeşlerimizle yaptık. Üsküdar’da muazzam bir hummalı çalışma var. Yiyenlere şifa olsun. Üsküdar bir bereket ve kültür ilçesi. Bugün bu bereketin en güzelini, en canlısını dünyanın en uzun böreğini yemek suretiyle birlikte yaşamış olacağız. Herkese afiyet olsun" şeklinde konuştu.

Hazırlanışı 24 saat süren börek, yarım saat içinde tükendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.