Tanrıverdi Salihli’de Partililer İle Bir Araya Geldi

Tanrıverdi Salihli’de Partililer İle Bir Araya Geldi
AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Salihli’de AK Parti İlçe Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve partililer ile bir araya geldi. Ülke gündeminde yer alan konular üzerine önemli açıklamalarda bulunan AK Par

- AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Salihli’de AK Parti İlçe Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve partililer ile bir araya geldi. Ülke gündeminde yer alan konular üzerine önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi konuşmasının son bölümünde ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yetkilere sahip olmasına rağmen geçen yedi aylık süreçte yapılması gereken projeleri hayata geçirmek için henüz bir adım atmadığını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, partisinin iktidarı döneminde ülkenin geleceği açısından önemli projelerin hayata geçirildiğini belirterek, ”AK Parti 12 yıllık iktidarı döneminde, ülkenin geleceğini düşünerek önemli projeleri hayata geçirdi. 2002 yılında iktidara geldiğimizde insanlarımız geleceği açısından endişe duyuyordu. Bugün ise geleceğine güven ile bakıyor. Ülkemiz sınırlarına yakın ülkelerde yaşanan olayları yakından takip ediyoruz. O ülkelerde devam eden yangının sona erdirilmesi en büyük arzumuz. Böyle bir süreçte ülke insanı olarak bizler huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamanın keyfini çıkarmalıyız. Hatırlatmakta yarar var biz bugünlere kolay gelmedik” dedi.

Anayasa’da yapılan değişiklik ile Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanı seçimi için vatandaşların sandığa giderek oy kullandığını belirten Tanrıverdi, ”Halkımız ilk kez sandığa giderek Cumhurbaşkanını seçti. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sizlerin oyları ile Cumhurbaşkanı oldu. Başbakanımız ve Partimizin genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Bu süreçte piyasada her hangi bir dalgalanma olmadı. Güven ve istikrar devam ediyor. Önümüzde genel seçimler var. Bu seçimler ülkemiz açısından önem taşıyor. Genel seçimlerin ardından Anayasa değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Bunun içinde İktidar Partisinin milletvekili sayısı 330 ve üzerinde olması zorunlu. Bu seçimlerde AKParti olarak 330 ve üzeri Milletvekili çıkarmayı hedef belirledik. Bu hedefe ulaşmak içinde teşkilatlarımıza büyük görevler düşüyor. Birlik beraberlik içerisinde çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 15 gün önce Salihli’de Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Tariş, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanları ve Müdürleri ile bir araya gelerek yörede faaliyet gösteren üzüm üreticilerinin sorunlarını görüştüklerini hatırlatan Tanrıverdi, "Bu toplantıda çıkan sonuçları rapor halinde ilgili bakanlıklara ilettim. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konuda bir çalışma yapacak. Biz 100 bin üzüm üreticisinin sorunları için gerekli olan çalışmaları yaparken, muhalefet partisinin milletvekilleri ve parti yöneticileri bunu polemik haline getirdiler. Salihli’de üzüm mitingi adı altında yaptıkları toplantıda beklenenin altında bir katılım oldu. Katılanların çoğu üzüm üreticisi değildi. Muhalefet partisi üzüm üreticisinin sorunlarını bahane ederek bulanık suda balık aradı. Fakat aradığını bulamadı. Çünkü üreticilerimiz Muhalefet partisinin bu uygulamasını dikkate almadı” dedi.

30 Mart yerel seçimleri ile büyükşehir yasası kapsamına alınan Manisa’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapılması gereken önemli projeleri hayata geçirmek için bir adım dahi atmadığını belirten Tanrıverdi, ”Yerel seçimlerin ardından yedi ay geçti. Yetkileri elinde olmasına rağmen bırakın verdiği sözleri yapması gereken projeler için bir adım dahi atmadı. Salihli’de Oto garajı önünde ve dört yol mevkiinde köprülü kavşak yapmak için çalışmalar başlatıldığı yönünde haberler okudum. Köprülü kavşağı Büyükşehir Belediyesi yapacak ise önce karayolları ile protokol yapması gerekiyor. Oysa Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir adım dahi atmadı. Salihli- Akhisar karayolu üzerinde olan ve dur-geç köprüleri olarak tabir edilen köprülerin yapımı için İl Özel İdaresi tarafından projeler hazırlandı. İlgili bakanlıktan onayı alındı. Fakat Büyükşehir Yasası gündeme gelince proje hayata geçirilmedi. Şimdi bu köprüleri Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekiyor. Projeleri de hazır. İstese bir ay içerisinde yapabilir. Bu yetki onlarda var. Fakat yedi aydan beri hiçbir ilerleme kaydetmediler" diye konuştu.

TANRIVERDİ SALİHLİ’DE PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.