Taraftarın Van Persie tepkisine cevap verdi

Taraftarın Van Persie tepkisine cevap verdi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, taraftarların Van Persie'nin oyundan alınmasına gösterdiği tepki için, "Taraftarların isteklerine saygı duyuyorum....

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, taraftarların Van Persie'nin oyundan alınmasına gösterdiği tepki için, "Taraftarların isteklerine saygı duyuyorum. Ben rasyonel olmalıyım, duygusal değil. Futbolcularım bugünkü maçı düşündü ama ben bir sonraki maçı da düşünüyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, evinde Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Laflardan çok sahada cevap vermemiz gereken bir akşamdı ve güçlü bir cevap verdik. Son maçta kendi seviyemizde değildik. Bugün tam tersi bir cevap gördüm. Agresif oynadık, her şeyi verdik. Rakibe alan bırakmadık, topa sahip olduk ve kontra ataklara izin vermedik. Daha fazla gol atabilirdik. Yediğimiz goller her zaman beni rahatsız eder. Gol yemekten hoşlanmadığımı belirtmek isterim. Oyuncularım bugün hırslıydılar. Nasıl bir takım olduğumuzu ve seviyemizi gösterdik. 25 maç yenilmeyen takım olduğumuzu gösterdik. Hak ederek kazandık" dedi.

Taraftarın verdiği desteğe de teşekkür ettiğini belirten Pereira, "Onlara Avrupa Ligi maçında da ihtiyacımız var. Stadı doldurup bize yardım etsinler. Onlar teşekkürü hak ediyor. Bu kulübe ne kadar tutkuyla bağlı olduklarını görüyorum" diye konuştu.

"KADLEC KALİTELİ VE ZEKİ BİR OYUNCU"

Basın mensuplarının sarı kart cezalısı Mehmet Topal ve Josef de Sozua'nın yokluğunda bu bölgede forma giyen Michal Kadlec'in performansını ile ilgili sorusuna ise Pereira, "Bizim oyunumuza göre 6 numara pozisyonunu doldurmak için ilk düşünce, futbolcunun savunma tarafının olmasıydı. Böyle bir oyuncuyu düşündük. Orada oynayacak oyuncunun ilk olarak savunmayı düşünmesi gerekiyordu. Elimizdeki oyunculardan ideal olanı Kadlec'di. Kaliteli ve zeki bir oyuncu. Taktiksel olarak istenenleri anlayan bir oyuncu. Teknik heyet olarak onu tercih ettik. Kadlec, harika bir maç çıkardı. Güven verdi. Bilinçli görüntümüze en büyük katkıda Kadlec bulundu. Genel anlamda takımın performansını da Kadlec'e borçluyuz. Çok iyiydi" şeklinde cevap verdi.

"OYUNCULARIMIN FİZİK KONDİSYONUNU AYARLAMAK BENİM İŞİM"

Basın mensuplarının aynı anda yaptığı 3 değişiklik ve taraftarın Van Persie'nin oyundan çıkmasından memnun olmamasıyla ilgili gelen soruya ise Portekizli teknik adam, "Oyuncularımın fizik kondisyonunu ayarlamak benim işim. Lig ve Avrupa'da hedefimiz var. Kupada da yolumuza devam ediyoruz. 30 kişilik bir kadromuz yok. Sezon başında bu kadroyu belirledik. Kaliteli oyunculardan oluşan bir kadromuz var. Onların fizik kondisyonlarını yönetmeye çalışıyoruz. 3 kulvarda yolumuza devam ediyoruz. Taraftarların isteklerine saygı duyuyorum. Ben rasyonel olmalıyım duygusal değil. Futbolcularım bugünkü maçı düşündü ama ben bir sonraki maçı da düşünüyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.