Tarihçi Yazar Ahmet Şimşirgil Erzincan’da Konferans Verecek

Tarihçi Yazar Ahmet Şimşirgil Erzincan’da Konferans Verecek
Erzincan’da Osmanlıyı Tanımak ve Sevmek konulu konferans düzenlenecek. Tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından verilecek konferansta Osmanlı Devleti’nin beylik döneminden 7 kıtaya hükmeden...

Erzincan’da Osmanlıyı Tanımak ve Sevmek konulu konferans düzenlenecek. Tarihçi-yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından verilecek konferansta Osmanlı Devleti’nin beylik döneminden 7 kıtaya hükmeden bir imparatorluk olma süreci, Osmanlı’nın medeniyeti, ilmi, sosyal ve kültürel yapısı vb. birçok konuda bilgi verilecek. Erzincan Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlerine Destek Derneği (EKSODER), Esentepe Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Erzincan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek olan konferans hakkında bilgi veren EKSODER Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Garip; “Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Erzincan’da “Osmanlıyı Tanımak ve Sevmek” konulu konferans verecek. Konferans 8 Mayıs 2015 Cuma günü Erzincan Belediyesi Toplantı Salonunda saat 17.00’da gerçekleşecek. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konferans sonunda kitaplarını imzalayacak. Tüm vatandaşlarımızı konferansa bekliyoruz.” dedi.

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL

1959’da Boyabat’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1978’de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 1982’de mezun oldu. 1983’te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985’te Yüksek Lisansı’nı tamamladı. 1989’da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’ne naklen geçiş yaptı. 1990’da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455- 1574)” isimli çalışmasıyla Tarih Doktoru unvanını aldı. 1997’de “Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle Doçent oldu. 2003’te Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil’in Osmanlı siyasi hayatı şehir tarihi ve teşkilatı ile ilgili eserleri ve çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmî makalesi bulunmaktadır. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Yeniçağ Tarihi Anabilim dalı başkanıdır. Ayrıca Marmara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü de yürütmektedir.

TARİHÇİ YAZAR AHMET ŞİMŞİRGİL ERZİNCAN’DA KONFERANS VERECEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.