TARİHÇİ YAZAR MEHMET IŞIK PAZARCIK’TA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

TARİHÇİ YAZAR MEHMET IŞIK PAZARCIK’TA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Pazarcık İlçe Belediyesi ve Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘’Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele Kahramanları’’ konferansı düzenlendi

Pazarcık İlçe Belediyesi ve Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘’Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele Kahramanları’’ konferansı düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Pazarcıklı öğrencilerle buluşan Mehmet Işık, konferansında, ‘’Tarihi bilmezseniz, tarih tekerrürden ibaret devam eder gider.’’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

dsc03137.jpg

‘’Kurtuluş savaşını anlamak, kahramanlarını anlamak ve yaşatmak için dönemi ve yaşanan olayları çok iyi bilmek gerekir. Okumadan, kulaktan dolma bilgiler ile tarih canlı tutulmaz, tarih beynimize, yaşantımıza, günlük hayatımıza kazımak zorundayız. Bu devlet, üç beş kuruşa satın alınmış bir devlet değil, uğruna yüz binlerce şehit verdiğimiz anavatanımız. Kurtuluş dönemi bu gün bu topraklar üzerinde yaşama sebebimizdir. Nasıl ki 15 Temmuz da yapılana göğüs germiş isek o günde tüm dünya’ya göğüs gerdik.’’ dedi.   

Öğrencilerle soru-cevap şeklinde ilerleyen konferansta, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele döneminde ki Kahramanlarını da değinen Işık, ‘’siz tarihinizi bilmeseniz, yarın bir gün birileri çıkar der ki, ‘’ Kara yılan eşkiyadır.’’ Siz tarihinizi iyi bilmezseniz, siz okumaz öğrenmezseniz, yarın bir gün birileri çıkar der ki ‘’Çanakkale o kadar abartılacak bir Kahramanlık değildir.’’ İşte bu yüzden tarihimiz önemlidir. Bizim tarihimiz, tüm dünyanın tarihini yazmıştır.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

dsc03138.jpg 

Pazarcık Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programa, liseli öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Konferans sonrası, Tarihçi Yazar Mehmet Işık’ın kitapları öğrencilere hediye edildi. Kitaplarını imzalatan öğrenciler ile de ayrıca sohbet eden Tarihçi Yazar Mehmet Işık, ‘’Okuyun arkadaşlar, yarına kaygı taşımamak için okuyun, iyi bir gelecek için okuyun, şimdiden okuyun, size başkasının sahip çıkmasını beklemeyin önce siz kendinize sahip çıkın, işte o zaman başarı daima sizlerle birlikte olacaktır.’’ şeklinde daima öğrencilerin yanında olduğunu vurguladı.

Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdoğan ve Pazarcık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Mutlu Tutak, Tarihçi Yazar Mehmet Işık’a konferanstan dolayı teşekkür ettiler.

Program hatıra resimleri çekilerek son buldu.

dsc03139.jpgdsc03142.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.