Tarihi Cezaevinde Son Yemek

Tarihi Cezaevinde Son Yemek
Eski Bayrampaşa Cezaevi’nde son kez toplu olarak yemek verildi. Kurban Bayramı dolayısıyla cezaevi avlusunda kurulan kurban çadırlarındaki hayvan satıcılarına verilen veda yemeğinde birlik ve beraberl...

Eski Bayrampaşa Cezaevi’nde son kez toplu olarak yemek verildi. Kurban Bayramı dolayısıyla cezaevi avlusunda kurulan kurban çadırlarındaki hayvan satıcılarına verilen veda yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

40 yıllık hizmetini tamamladıktan sonra 2009 yılında kapatılan ve bugünlerde Kurban Bayramı nedeniyle kurban çadırlarının kurulduğu eski Bayrampaşa Cezaevi’nde toplu olarak son kez yemek yenildi. Yıkımı gerçekleştirildikten sonra konut yapılması nedeniyle son etkinliğin yapıldığı öğrenilen cezaevi alanında düzenlenen akşam yemeği ise kurban satıcılarına verildi. Bayrampaşa Belediyesi tarafından verilen yemekte pilav, nohut ve tatlı yer aldı. Hemen yanı başlarında kurulan sofralara oturan kurban satıcıları, durumlarından memnun olduklarını belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“VEDA YEMEĞİ VERMEK İSTEDİK”

Eski Bayrampaşa Cezaevi’nin olduğu boş alanın kentsel dönüşüm projesi kapsamında artık tarihe karışacağını hatırlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Ramazan ayında verdiğimiz iftar yemeğinde olduğu gibi buradaki çadırlarda kalan kurbanlık satıcılarına veda yemeği vermek istedik. Verdiğimiz bu yemek toplu olarak verilen son akşam yemeği oldu. İnşallah herkes memnun kalmıştır” diye konuştu.

Kurban pazarı hakkında bilgi veren Başkan Aydıner, “Burada ortalama 7 binin üzerinde kurbanlık hayvanımız var. 350’ye yakın da kurban satıcımız var. Her yıl onlara büyük hizmetler vermeye çalışıyoruz. Onlarda inşallah ellerinde bulunan bütün kurbanlıkları satarlar böylelikle memleketlerine rahat ve huzur içinde giderler. Ben şimdiden bütün Müslüman aleminin kurban bayramını kutlar, hac vazifesini yerine getirmeye çalışan hacılarımızın da haclarının kabul olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

“İSLAM DİNİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ SUNULDU”

Küçükbaş hayvan satıcısı Bünyamin Alvarcı, Anadolu’nun bağrından gelen insanlar için verilen yemekle İslam dinin en güzel örneğinin sunulduğunu dile getirdi. 10 senedir hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Bayram Turgut ise, kurbanlık satarken hiçbir zaman toplu olarak yemek yemediğini gördüğü manzaradan da çok etkilendiğini söyledi. Yemeğin ardından Başkan Aydıner, kurban çadırlarını ziyaret ederek, kurban satıcılarından çeşitli bilgiler alıp onların isteklerini dinledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.