Tarihi Mezarda Kazı Çalışmaları Yeniden Başlandı

Tarihi Mezarda Kazı Çalışmaları Yeniden Başlandı
Samsun’da inşaatın temel çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi mezardaki kazı çalışmaları bugün de devam etti.Samsun’un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi’ndeki arsada 8 katlı inşaat için temel çalış...

Samsun’da inşaatın temel çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi mezardaki kazı çalışmaları bugün de devam etti.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi’ndeki arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması sırasında dün tarihi mezar ortaya çıktı. Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü ekipleri üzerine toprak çökmüş olan tarihi mezarda kazı çalışması başlattı. Dün gün boyunca süren çalışmalar mesai bittiği için sona ermişti. Müze görevlileri ve polis gözetiminde çalışmalar bu sabah yeniden başladı ve mezarın çökmesi sonucu oluşan toprak yığını kaldırılınca içeride bir oda ve 5 ayrı bölme ortaya çıktı. Helenistlik dönemine ait olduğu ileri sürülen mezardaki kaza çalışmaları sırasında tarihi toprak testi ile gözyaşı şişeleri bulundu. Bir odanın yanı sıra mezar olduğu değerlendirilen 5 ayrı bölmenin balçık dolu olduğu ve bu yüzden çalışmaları zorlaştırdığı öğrenildi.

Kazı çalışmaları devam ediyor.

SAMSUN'DA İNŞAATIN TEMEL ÇALIŞMASI SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN TARİHİ MEZARDAKİ KAZI ÇALIŞMALARI BUGÜN DE DEVAM EDERKEN BAZI TARİHİ ESERLER BULUNDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.