Tarihi Mirasa Sahip Çıkılamadı

Tarihi Mirasa Sahip Çıkılamadı
Araştırmacı Yazar Yusuf Delikoca, en az 1200 yaşında olan Meydan Kalesi’nin harabeye döndüğünü söyledi.

- Araştırmacı Yazar Yusuf Delikoca, en az 1200 yaşında olan Meydan Kalesi’nin harabeye döndüğünü söyledi.

Delikoca, Aladağ ilçesine bağlı Meydan Yaylası civarında kurulu bulunan kalede bir zamanlar kralların taç giydiğin, kraliçe ve prenseslerin gezdiğini, kırk gece kırk gün düğünlerin yapıldığı Meydan Kalesi’nde din adamlarının buyruklarda bulunduğunu, kimilerinin ödüllendirilip kimilerinin de cezalandırılıp uçurumlardan aşağıya atıldığını belirterek, “Yüzlerce insanın bir arada yaşadığı yaklaşık 1800 metre yükseklikte en az 1200 yaşında olan Meydan Kalesi. Şimdi taşları sökülmüş, içi ormana dönmüş durumdadır” dedi.

Kuzeyinde Aladağ ve tüm pos köyleri, güneyinde ise Meydan Yaylası olan bu kalede 1700'lu yıllara kadar yaşamın olduğunu açıklayan Delikoca şunları söyledi:

“Osmanlı Devleti bu kaleye bakım yapmaları karşılığında burada yaşayanları vergiden muaf tuttu. Uzun yıllar kale eteğinde derebeylik savaşları yaşandı. Eşkıyalar sığındı. Velhasıl kelam onlar da yalan olup gitti. Bir ibretlik abidesi olarak o günlerden geriye bizleri hayrete düşüren bu görüntüleri kaldı. Tarihi mirasımıza sahip çıkamıyoruz.”

TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKILAMADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.