Tarihi Top Mermisi Korkuttu

Tarihi Top Mermisi Korkuttu
Edirne’de restorasyon çalışmaları sırasında işçilerin bulduğu Balkan Savaşlarından kalma patlamamış top mermisi korkuttu. Edirne’de Hıdırlık Tabyası restorasyon çalışmalarında görev yapan işçiler, top...

Edirne’de restorasyon çalışmaları sırasında işçilerin bulduğu Balkan Savaşlarından kalma patlamamış top mermisi korkuttu.

Edirne’de Hıdırlık Tabyası restorasyon çalışmalarında görev yapan işçiler, toprağa gömülü halde bir cisim fark etti. Patlamamış olan mermiyi çukurdan çıkaran işçiler, daha sonra polise haber verdi. Olay ile birlikte bomba imha uzmanları bölgeye sevk edilirken, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Civardaki binalarda oturan vatandaşlar ise herhangi bir patlamaya karşı evlerini boşaltmaları konusunda uyarıldı. Terörle Mücadele Şubesi ve özel kıyafetler giyen bomba imha uzmanı tarafından incelenen top mermisinin küflendiği ve patlama tehlikesinin bulunmadığı saptandı.

TESADÜFEN BULUNDU

Kazı yaptıkları sırada top mermisi bulduklarını söyleyen işçiler, "Baktık ki patlamamış top mermisi. Hemen şantiye şefine haber verdik. Onlar da polis ekiplerine haber verdi" dedi.

Öte yandan, Top Mermisi’nin Balkan Savaşları zamanından kalmış olabileceği kaydedildi.

1886-87 yıllarında Edirne’nin savunulması için en yüksek tepelerinden birine inşa edilen ve 1912-1913’te yaşanan Balkan Harbinde kullanılan Hıdırlık Tabya, Balkan Savaşları’nın 100.yılı münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi desteğiyle onarıma alınmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.