Tarihte Sahnelenen Oyunlara Gelmeyeceğiz

Tarihte Sahnelenen Oyunlara Gelmeyeceğiz
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un davetiyle kent meydanında bir araya gelen aralarında Alevi dedelerininvde bulunduğu kanaat önderleri darbecileri kınayıp ‘’ Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her daim var olsun.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un davetiyle kent meydanında bir araya gelen aralarında Alevi dedelerininvde bulunduğu  kanaat önderleri  darbecileri kınayıp ‘’ Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her daim var olsun. Hepimiz Biriz ve kardeşiz. Dün olduğu gibi bugünde ve yarında Polisimiz ve Askerimizin yanında olmaya devam edeceğiz  ‘’ diyerek darbecileri ve onların destekçilerini kınadılar.

Alevi Kültüründe saygın bir yeri olan ve  ‘’ Elif Ana ‘’ olarak bilinen Elif Suğan’ın Alevi dedesi oğlu Mehmet Ocak ‘’ Ülke olarak büyük bir sıkıntı büyük bir kaza atlattık. Değerli canlar, değerli dostlar bu acı hepimizin. Bu darbeleri yapanları bizler lanetliyoruz. Biz daima gözü yaşlıların, halkımızın yanındayız. Askerimizin, polisimizin yanındayız. Hepimiz beraberiz, hepimiz kardeşiz’’ dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un daveti üzerine kanaat önderlerinin bir araya geldiği Kent meydanın’daki basın  açıklamasına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu AK Parti İlçe Başkanı Bilal Debgici, Pazarcık Akdemir Mahallesi’nden Elif Ananın oğlu Mehmet Ocak,  Dulkadiroğlu Çınarlı Mahalle Muhtarı Mustafa Cılgı Akdemir Mahalle Muhtarı İbrahim Ongan, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

1-20160720135449.jpg

BU ACI HEPİMİZİN ACISI

İlk konuşmacı olan Elif Ana’nın oğlu olan Pazarcık Akdemir Mahallesi’nden Alevi Dedesi Mehmet Ocak “ Dgereli Canlar Ülke olarak Büyük bir sıkıntı ve kaza atlattık. Develerine ve Milletine karşı namluyu çevirip darbece yapmaya kalkışanları bizler lanetliyoruz. Bizler dün olduğu gibi bugünde ve yarında her daim Askerimizin, polisimizin, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hepimiz beraberiz ve kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her daim var olmaya devam edecek, Bu Milletin huzurunu kimse bozamayacak.’’ Dedi.

TARİHTE SAHNELENEN OYUNLARA GELMEYECEĞİZ

Alevi dedesi Mehmet Ocak’tan sonra söz alan Kahramanmaraş  Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen: “Biz bu ülkenin insanlarıyız. Siz biz kelimesini kullanmayacağız. Burada tarihi bir olguya dikkat çekmek istiyorum. Milli mücadelede şehrimizi işgal eden Fransız askerleri ile Maraşlı kardeşlerimiz savaşırken, dar bir sokağa gelindiğinde hem Maraşlılar hem de Fransız askeri elbisesi giymiş olanlar Allah’u Ekber diye saldırıya kalkışınca iki tarafta durur. Maraşlılar siz kimsiniz necisiniz diye sorulduğunda Ene muslim cevabı karşısında bizde müslümanız derler. Tunus’tan, Cezayir’den toplanan askerlere Sizler Osmanlılara yardım edeceksiniz, onların ülkesinde Yunanlılarla savaşacaksınız diye kandırılıp getirilmişler.

Aynı oyunlar şimdi de tekrarlanmaktadır. Biz Müslümanlar fitneye, fesada, nifak sokmaya asla gelmeyiz. Üzerimize oyunlar oynanmaya çalışıyor ama insanlarımız ferasetli insanlardır. Tarihte sergilenen bu oyunlara gelmeyecektir ” dedi.

2-20160720135449.jpg

ÜLKE VE MİLLET OLARAK TARİHİ İHANETE UGRADIK

Toplatının ev sahipliğini yapan  ve burada bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Türkiyenin 15 Temmuz günü milletiyle birlikte tarihi bir ihanete ugradığını söyleyerek ‘’Türk Demokrasinin ugradığı bu tarihi saldırı hunharcalığı,barbarcalığı, ve hainceliği ile dünyada az rastlanır bir saldırıydı.

Kahraman  Türk silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızan ve orada bir çete oluşturan  FETÖ/PDY örğüt üyeleri ve yandaşları Milli iradeye haince ve kalleşçe bir saldırıda bulunup ülkemizin milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, halkımızın seçtiği Cumhurbaşkanımızın bizzat kendisine yönelik saldırıda kendisini ortadan kaldırmaya yönelmişlerdir.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesini  uçaklarla bombalayarak,  Emniyet Müdürlüğü binalarına ve  kendileri gibi terör örğütü olan PKK’ya karşı  yıllardır kahramanca  Mücadele eden ve bu darbecilere karşı  duran  Polis Özel harakat Daire Başkanlığının Gölbaşı’ndaki eğitim merkezine saldırırak milletimizin evlatlarına çocuk, kadın, erkek demeden bomba ve kurşun yağdıracak kadar hain ve alçak olan bu teröristleri lanetliyoruz.’’ Dedi.

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE DARBECİLERE GEÇİT VERİLMEDİ

 Erkoç ‘Hamd olsun aziz milletimizin kararlı duruşu, kahraman polislerimizin ve bu cuntacılara geçit vermeyen kahraman askerlerimizin sayesinde bu hainlerin, saldırıları kısa zamanda  bertaraf edilmiştir.Şimdi Devletimiz  birer birer yakalanan bu hainlere  adalet karşısında gerekli cezaları alması içinde çalışmalarına süratle devam etmektedir.’’ Dedi.

İNSANİ DEGERLERE ÖNEM VEREN MİLLETİZ

Toplatının kapanış konuşmasını yapan  Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan  Türk milletinin insani değerlere önem veren bir millet olduğuna işaret ederek: “Belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, toplumumuzun kanat önderleri hep beraber, tüm Kahramanmaraş Halkı olarak buradayız. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarına ben gerçekten teşekkür ediyorum. Yakın bir zamanda paramızı çalarak, evlatlarımızı çalarak, bizlere Anadolu’nun değerlerinden gibi gözükerek,  manevi hizmet yapıyoruz diyen ama bunun içerisinde saklanan ve değerlerimize saldıran, uluslar arası emperyalizmin maşası olarak kullanılan, birçok kurumumuza ağrılıklı olarak sızmış olan Fethullahçı Terör Örgütünün milletimize, birliğimize ve değerlerimize saldırmasını tel’in ediyoruz.

Bu uğurda hiç düşünmeden canlarını veren evlatlarımızın da manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.