Tarım Gıda Ve Hayvancılık Bakanı Eker, Ceylanpınar İşletmesinin İsrail'e Satıldığını Yalanladı

Tarım Gıda Ve Hayvancılık Bakanı Eker, Ceylanpınar İşletmesinin İsraile Satıldığını Yalanladı
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımın 10. yılını değerlendirdiği toplantıda gazetecilerin sorduğu Ceylanpınar işletmesinin İsrailliler aldı iddiasını yalanladı.

- Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımın 10. yılını değerlendirdiği toplantıda gazetecilerin sorduğu Ceylanpınar işletmesinin İsrailliler aldı iddiasını yalanladı.

Bakan Eker, bir gazetecinin "Ceylanpınar İşletmesi'yle ilgili zaman zaman söylentiler çıkıyor. Bir dönem 'İsrailliler aldı' diye söylentiler çıktı, bir dönem Araplarla ilgili çıktı. Bu doğru mu?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Hiç kimse almış değil, ne İsrailliler ne bir başkası aldı. Hiç kimse almış değil. Yani o enformasyonun zerresi doğru değil. Konuşuyorlar, öyle bir şey yok. Biz zaten orayı satmak niyetinde de hiç olmadık. Yani ben son 12 yılı söylüyorum, böyle bir düşüncemiz de olmadı zaten. Bizden oranın satın alınmasıyla ilgili bir talep de olmadı. Doğru değil, zaten olmayan bir şey üzerinde insanlar tamamen spekülasyon, konuşuyor."

Eker, bu tür büyük işletmeleri parça parça kiralama niyetinde de olmadıklarını, bunu hiç düşünmediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz bir bütün olarak diyoruz ki; burada bizim bir tasavvurumuz, planımız, yatırım perspektifimiz var. Biz zaten burada üretim yapıyoruz. Birisi gelse dese ki 'Ben de sana burada ortak olayım' biz deriz ki 'Şu kadar yatırım yaparız, burada ortak oluruz' eyvallah ama arazi bizim, biz ancak kendi arazimizde ortak olmak kaydıyla bunu o manada yatırıma açarız." dedi.

Türkiye genelinde Anadolu Grubu'yla beraber çeşitli yerlerde meyve bahçeleri kurduğunu hatırlatan bir gazetecinin, "Sizden arazi istediler galiba" sözleri üzerine Eker, "Vermedik. Bana diyor ki 'şu bölgeden şu kadar dönüm arazi ver, ben buraya şeftali ekip dikeceğim'. Biz o şekilde vermeyiz" diye konuştu.

Eker, işletmenin bütünlüğü açısından bu tür bir uygulama yapmadıklarını ifade ederek, "Ama bir bütün olarak bana bir proje getirir birisi, nitekim Kumkale İşletmesi, Çanakkale'de 17 bin dönüm arazisi vardı toplam. Biz işte kiraladığımız 19 işletme içinde bir tanesi o. Geldiler, proje yaptılar, proje ihalesine çıkıldı, o bahsettiğiniz grup meyvecilik yapmak üzere, en iyi proje onlarındı orayı kiraladılar, 30 yıllığına şu anda orada faaliyet yapıyorlar. Mesela Dimes, Tokat Kazova'da bir işletmemiz vardı, onu Dimes kiraladı, biz orada da iştirak halindeyiz, ortağız. Bize yüzde 25 hisse verdi, onlar tesis kurdular. Arazi bizim, yüzde 25 de pay alıyoruz. Dolayısıyla meyvecilikle ilgili iki grubun birinde kira birinde iştirak halindeyiz." dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.