Tarım Kredi’ye Kredi Dönüş Oranı Yüzde 98

Tarım Kredi’ye Kredi Dönüş Oranı Yüzde 98
Malatya’da, Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi alan, ancak geri ödeyemeyen 391 çiftçi ve kefil olan 782 kişinin icralık olduğu bildirildi.

- Malatya’da, Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi alan, ancak geri ödeyemeyen 391 çiftçi ve kefil olan 782 kişinin icralık olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuyla ilgili olarak verdiği soru önergesine cevap geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, soru önergesine verdiği cevapta, “Malatya ilinde ve ilçelerinde 28 Şubat 2014 tarihi itibariyle Tarım Kredi Kooperatiflerinden 391 ortak icra takibindedir. Malatya ilinde 28 Şubat 2014 tarihi itibariyle kefil olukları için toplam 782 kişi hakkında icra takibi yapılmıştır. Tarım Kredi Kooperatiflerince, icra takibinde olan ortaklar dahil olmak üzere Kooperatiflere vadesi geçen borçlarını ödeme istek ve gayretleri içerisinde olan ortaklara borçlarını ödeyebilmelerini temin için kolaylıklar sağlanmaktadır” dedi.

Bakan Eker, soru önergesine cevapta daha sonra şunları belirtti:

“Borcunu defaten ödeme imkanına sahip olmayan ortakların borçlarının en az yüzde 25’ini peşin ödemeleri kaydıyla kalan borçları için gelecek ürün hasat dönemine kadar 1 yılı geçmeyecek şekilde bir veya birden gazla taksitle ödeme imkanı sağlanabilmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının kooperatifi olan vadesi geçen borçlarının asgari yüzde 69’nı ödemeleri kaydıyla, kalan kısmı için yeni kredi kullandırılarak borçlarından mahsup edilebilmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan kredilerin geri dönüş oranı 2013 yılı itibariyle yüzde 98’dir. Ziraat Bankası tarafından kullandırılan kredilerin geri dönüş oranı 2013 yılı sonu itibariyle yüzde 98’dir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.