Tarım Sektörüne Yön Verenler, Usap’ta Bir Araya Geldi

Tarım Sektörüne Yön Verenler, Usap’ta Bir Araya Geldi
Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu’nun düzenlediği toplantıya katılan tarım ve gıda sektörünün etkili isimleri Türkiye’nin Bursa bağlamındaki tarım politikalarını tüm yönleriyle ele aldı.

- Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu’nun düzenlediği toplantıya katılan tarım ve gıda sektörünün etkili isimleri Türkiye’nin Bursa bağlamındaki tarım politikalarını tüm yönleriyle ele aldı.

Bursa’da faaliyette oldukları 1 yıldır boyunca ülke ve kent gündemini yakından ilgilendiren konularda görüş bildiren bağımsız düşünce kuruluşu Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu (USAP), tarım sektörünü masaya yatırdı. “Türk Tarımının Dünü Bugünü ve Bursa’nın Yeri” konulu düzenlenen toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Uludağ Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal A.Ş Başkanı Mustafa Bektaş ile birlikte tarım ve gıda sektörünün etkili isimleri katıldı.

Dünyada toplam 12 bin endemik bitki türünün bulunduğunu, bunun 4 bin tanesinin Türkiye’de, 2 bin 400 endemik bitki türünün de Avrupa’da bulunduğunu kaydeden Bursa İl Tarım Müdürlüğü Uzmanı Erdal Eroğlu, "Türkiye’de dünyanın 3’ncü büyük gen bankası bulunuyor. Yakın bir zaman içinde Bursa’da Ulusal Starter Kültür ve Gen Bankası kurulacak” dedi.

Tarımsal Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Usanmaz da yaptığı sunumda, Türkiye ve dünyadan verdiği istatiksel örneklerle tarım sektörünü ele aldı. Usanmaz, "Mili Ekonominin tamponu ve Türkiye’nin lokomotifi tarım sektörüdür. Türk tarım sektörü 76,7 milyon insanımızın ve 35 milyon turistin gıda ihtiyacını karşılıyor” dedi.

(AÇ-

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.