“Tarım Ve İnsan” Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı

“Tarım Ve İnsan” Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar Özdilek Park Alışveriş Merkezi’nde sergilenmeye başlandı.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar Özdilek Park Alışveriş Merkezi’nde sergilenmeye başlandı.

Serginin açılışı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ve ilçe müdürleri tarafından gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelesini kesen İl Müdürü Dallı ardından “Tarım ve İnsan” temalı fotoğraf sergisini gezdi. Yarışmanın, tarımın ve toprağın önemi konusunda bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlendiğini kaydeden Dallı, “Tarım son derece önemli ve stratejik bir sektör. Tarımın yapılabilmesi için toprağa ihtiyacımız var. Toprak varsa hayat var. Gelecek nesillerin de duyarlılık kazanması bu açıdan çok önemli. Yarışmada bu amaca hizmet etmekte” diye konuştu.

Tarımın bir kültür olduğuna işaret eden Dallı, “Tarımsal faaliyetler ile insanlar belirli bir mekanda yaşamaya başlamış ve bu da onların belirli bir toplumsal özellik kazanmasını sağlamıştır. İnsanların toplumsal açıdan farklılaşması tarım sayesinde olmuştur. Medeniyet demek tarım demek. Tarım demek kültür demek. Bu fotoğraf sergisinde de kültürün yansımalarını görmekteyiz” şeklinde konuştu. Dallı, yarışma sayesinde tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerinin estetik ve öznel bakış açısı ile arşivlerde yerini almış olacağına dikkat çekti.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek “Tarım ve İnsan” temalı yarışmaya dileyen herkesin katılabileceğini kaydeden Dallı başvuruların 24 Ekim’de sona ereceğini söyledi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün önerisi üzerine 2014 yılının Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edildiğini sözlerine ekleyen Dallı bu nedenle bu yılki tematik kategorinin “Aile Çiftçiliği” olarak belirlendiğini belirtti.

Fotoğraf sergisi 9 Ekim 2014 tarihine kadar açık kalacak.

“TARIM VE İNSAN” TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.