Tarla Yangını Ormana Sıçradı

Tarla Yangını Ormana Sıçradı
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde taştan çıkan kıvılcım sonrası buğday tarlasındaki yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında yaklaşık 100 dönümlük anız yanarken, 6 dönüm ekili buğday tarlası da kül oldu.Ol...

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde taştan çıkan kıvılcım sonrası buğday tarlasındaki yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında yaklaşık 100 dönümlük anız yanarken, 6 dönüm ekili buğday tarlası da kül oldu.

Olay, Çimendere Mahallesi’ne 2 kilometre uzaklıktaki kırsalda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, biçerdöverin buğday tarlasını biçtiği sırada tablasının moloz taşına sürttüğü iddiasıyla çıkan kıvılcım yangına dönüştü. Rüzgarın da etkisiyle gittikçe büyüyen yangın, geniş alana yayılarak kısa sürede diğer tarlaları sardı.

İtfaiye ve Alo 177 Yangın İhbar Hattı ekiplerine haber veren tarladakiler, mahalleliyi de yangın için seferber etti. Şarköy ve Malkara’dan gelen İtfaiye ve Orman İşletmeye ait çok sayıda söndürme aracı tarafından yangına müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Ormanlık alana sıçrayan yangın daha fazla büyümeden söndürüldü. Yapılan incelemede, yaklaşık 100 dönüm anız yeri yanarken, 5 dönüm ormanlık arazi ve Mustafa Duran’a ait 6 dönüm ekili buğday tarlasının yanarak zarar gördüğü belirlendi.

Malkara İlçe Jandarma Komutanı Murat Kızıltan ve Başçavuş Halil İbişoğlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

YANGINA İTFAİYE VE ORMAN İŞLETME EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.