Taşköprü Belediyesi, İspanya’nın Zamora Belediyesi İle Kardeş Belediye Oluyor

Taşköprü Belediyesi, İspanya’nın Zamora Belediyesi İle Kardeş Belediye Oluyor
Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük belediyelerinden olan Bağcılar Belediyesi ile Kardeş Belediye protokolü imzalayan Taşköprü Belediyesi, bu sefer Avrupa’ya açılıyor.

- Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük belediyelerinden olan Bağcılar Belediyesi ile Kardeş Belediye protokolü imzalayan Taşköprü Belediyesi, bu sefer Avrupa’ya açılıyor.

Taşköprü Belediyesi, Avrupa’da sarımsak üretimi ve festivali yapan İspanya’nın Zamora Belediyesi ile Kardeş Belediye olmak için girişimde bulundu. Sarımsak ve Sarımsak Festivali gibi ortak noktaları olan her iki kentin Belediye Meclisi’nde de kardeş belediye olmak için kararlar alındı. Ardından Taşköprü Belediyesi Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Kazım Duman, Zamora’ya giderek Kardeş Belediye süreci ile ilgili olarak Zamora Belediyesi Başkan Yardımcısı Francisco Gonzalez’le görüşmelerde bulundu.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Belediyesi’nin uluslararası alanda sosyal, ekonomik ve çevresel kalkınma programları oluşturularak uzun vadede sürdürülebilir işbirlikleri oluşturulması, sürdürebilir sivil toplum diyalogunun gelişmesinin sağlanması, uluslararası ortaklık bilincinin sağlanması ve birlikte proje hazırlama ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi, belediyecilik faaliyetleri alanında bilgi paylaşımı yapılması, tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılması ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İspanya’nın Castilla y Leon Bölgesi’nde yer alan Zamora Belediyesi ile Kardeş Belediye olma yolunda karşılıklı girişimlerinin olduğunu kaydetti.

Başkan Arslan, çiftçilerin “Beyaz Altın” diye taçlandırdığı ve geçtiğimiz yıllarda Coğrafi İşaret Belgesi’ne kavuşan tescilli Taşköprü Sarımsağı’nın da her alanda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ilçede olduğu gibi bölgesinde de sarımsak yetiştiriciliği ve sarımsak festivalinin yapıldığı İspanya’nın Zamora Belediyesi ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulmasının Taşköprü’ye birçok alanda katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

(Vİ-

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.