Tatvan Gb’li Futbolculara Cizre’de Saldırıya Tepki Yağdı

Tatvan Gb’li Futbolculara Cizre’de Saldırıya Tepki Yağdı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Tatvan Gençlerbirliği Sporlu futbolcuların Cizre Sporlu bazı yöneticiler ve taraftarlar tarafından saldırıya uğramasına Bitlislilerden tepki geldi.Bölgesel Amatör Ligi’nin (B...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Tatvan Gençlerbirliği Sporlu futbolcuların Cizre Sporlu bazı yöneticiler ve taraftarlar tarafından saldırıya uğramasına Bitlislilerden tepki geldi.

Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) 19. haftasında Cizre Spor’a konuk olan Tatvan Gençlerbirliği Spor oyuncularına sahaya çıktıkları sırada Cizre Sporlu bazı yöneticiler ve taraftarların saldırısı sonucu 6 futbolcunun yaralanmasının yankıları sürerken, saldırıya tepkiler ise gecikmedi. Tüm kesimlerin tepkisine neden olan olayla ilgili Bitlisli birçok siyasetçi de attıkları tweetlerle saldırıyı kınadılar. Resmi Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yapılan saldırıyı kınayarak, Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve davet etti.

Aslen Bitlisli olan ve AK Parti Bitlis Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu ise, “Spor, barış ve dostluktur. Kardeşlik köprülerinin sağlamlaşmasına vesiledir. Sporda tüm şiddete hayır diyoruz” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da, “Bugün Cizre deplasmanında ilçemizin medarı iftiharı kulübümüz Tatvan GB’ye karşı yapılan saldırıyı kınıyoruz” dedi.

ŞIRNAK’IN CİZRE İLÇESİNDE TATVAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR’LU FUTBOLCULARIN, CİZRE SPOR’LU BAZI YÖNETİCİLER VE TARAFTARLAR TARAFINDAN LİNÇ EDİLMEK İSTENMESİ BİTLİS’TE TÜM KESİMLERİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.