Tatvan’da 120 Öğrenciye Kışlık Spor Malzemesi Desteği

Tatvan’da 120 Öğrenciye Kışlık Spor Malzemesi Desteği
Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 120 öğrenciye kışlık spor malzemesi dağıtıldı.

- Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 120 öğrenciye kışlık spor malzemesi dağıtıldı.

Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün dar gelirli çocuklara yönelik başlattığı futbol spor okulu, Tatvan Kaymakamlığı’nın desteğiyle de ilçede çalışmalarına devam ediyor. Tatvan Şehir Stadı’nda 3 ay devam eden yaz spor okulu şimdi ise kapalı spor salonunda çalışmalarına devam ediyor. İlçede çalışmalarına devam eden 120 futbol spor okulu öğrencisine, Tatvan Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında kışlık spor malzemesi dağıtıldı.

Malzeme dağıtımda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 120 öğrenciye kışlık spor malzemesi dağıtıklarını belirten Kaymakam Erkan, amaçlarının Tatvan'da her çocuğa en az bir dalda lisans kazandırmak olduğunu ifade etti. Özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için sporun oldukça önemli bir etken olduğuna işaret eden Erkan, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla spora yönlendiriyoruz. Böylece çocuklarımız hem spor yapıyor hem de ilgi duyduğu alanda lisans sahibi oluyor. Gerek ilçenin konumu gerekse rakımı bakımından çok sayıda yetenekli sporcumuz var. Açılan bu tür spor okulları ve kurslarla gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor ve yeteneklerini geliştirerek kendini kanıtlama fırsatı buluyor. Bu vesile ile bizde spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda da bugün 120 öğrencimize kışlık spor malzemesi desteğinde bulunduk” diye konuştu.

Kaymakam Erkan, yapılan kışlık spor malzemesi dağıtımından sonra öğrencilerle tek tek sohbet edip, antrenörlerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Spor malzemesi dağıtımı için düzenlenen programa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Emredin Aydoğan katıldı.

TATVAN’DA 120 ÖĞRENCİYE KIŞLIK SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.