Tatvanlı Öğrenciler Portekiz’de Staj Yaptı

Tatvanlı Öğrenciler Portekiz’de Staj Yaptı
Erasmus Plus Projesi kapsamında Portekiz’de düzenlenen 15 günlük “Avrupa erken çocukluk eğitim stajı” programından dönen Bitlis’in Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Tat...

Erasmus Plus Projesi kapsamında Portekiz’de düzenlenen 15 günlük “Avrupa erken çocukluk eğitim stajı” programından dönen Bitlis’in Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ı ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Okul Müdürü Mahmut Bulduk ve öğretmenleriyle birlikte Kaymakam Murat Erkan’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, staj programı kapsamında Portekiz’de edindikleri deneyimlerini paylaştılar. Yapılan staj programıyla ilgili Kaymakam Murat Erkan’a bilgi veren Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Serpil Yılmaz, staj programı kapsamında 10 öğrenci ile birlikte 15 gün boyunca Portekiz’de staj faaliyetleri ve bazı geziler düzenlediklerini söyledi. Staj programının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Serpil Yılmaz, “Öğrencilerimizle birlikte 15 gün boyunca staj eğitimimiz oldu. Bu eğitim kapsamında bazı okullara ziyaretler gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra yine program çerçevesinde gezilerimiz oldu. Genel anlamda çok güzel bir eğitim programımız oldu. Öğrencilerimiz bu program sayesinde meslek hayatlarında kullanabilecekleri çok iyi deneyimler kazandılar” diye konuştu.

Kaymakam Murat Erkan ise, okulöncesi eğitimin önemine vurgu yaparak, “Öğrenciler hayatları boyunca kendilerine lazım olacak olan bilgi ve alışkanlıkları okulöncesindeki eğitimde en doğru şekilde öğrenmeye başlarlar. Bu nedenle okulöncesi eğitim son derece önemli ve gereklidir. Bu açıdan bakıldığında okulöncesi eğitimde görev alacak olan öğretmenler ne kadar bilgi ve birikimli iseler öğrencilerde okulöncesinde o kadar bilgi ve birikimli olurlar” dedi.

Avrupa’daki tecrübelerden faydalanmanın önemli olduğuna vurgu yapan Murat Erkan, “Yapılan staj programı öğrencilerimizin kendi alanlarındaki deneyimleri görmek, Avrupa’daki uygulamaları yerinde izlemek ve stajlarını yapmak açısından oldukça önemli. Bu açıdan staja giden öğrencilerimiz, ülkemizle oradaki eğitimi kıyaslama fırsatı da yakalamış oldular. İnşallah öğrencilerimiz orada edindikleri deneyimleri de pekiştirerek, topluma yararlı bireylerin yetiştirilmesine katkı sunacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.