Tavşanlı Yeni Bir Sağlık Yatırımına Kavuşuyor

Tavşanlı Yeni Bir Sağlık Yatırımına Kavuşuyor
AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, içerisinde aile sağlığı, ağız ve diş sağlığı ve kanser erken teşhis merkezleri ile 112 acil istasyonu bulunacak olan Tavşanlı Sağlık Kompleksi’nin yatırım...

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, içerisinde aile sağlığı, ağız ve diş sağlığı ve kanser erken teşhis merkezleri ile 112 acil istasyonu bulunacak olan Tavşanlı Sağlık Kompleksi’nin yatırım programına alındığını bildirdi.

Milletvekili Vural Kavuncu yaptığı açıklamada, “Siyaseti insanımıza hizmet olarak gören bir anlayışın temsilcisi olarak Tavşanlı ilçemiz adına önemli bir boşluğu dolduracak olan Tavşanlı Sağlık Kompleksi’nin duyurusunu yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kavaklı mahallesi Sağlık Caddesi üzerinde bulunan eski Devlet Hastanesinin 2007 yılında yeni binasına taşınması sonucunda bu binada halen 10 birimlik Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve 7 hekimlik Aile Sağlı Merkezi hizmet veriyordu. Aynı arsa üzerinde yine Verem Savaş Dispanseri 1959 yılında, Sağlık Ocağı ise 1993 yılında hizmete girmişti. Bu binalarda şu anda İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri veriliyor. Bu üç binanın bulunduğu arsanın toplamı 8148 m²’dir. Binalar çok eski olup deprem güvenliği de yok” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren Kavuncu, “Hazırladığımız proje kapsamında Sağlık Bakanlığı’na yaptığımız talep ve görüşmeler sonucunda, Selçuklu mimari tarzında hazırlanmış 2.600 m² oturma alanında 7.400 m²’lik kapalı alana sahip 4 (dört) blokluk bir Sağlık Kompleksi yapılmasına karar verildi. Bu kompleksiçerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM), İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Birimi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, 15 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 100 kişilik toplantı salonu yer alacaktır. Blokların yerleşim planlarının hazırlanmasında bahçedeki mevcut ağaçların korunması da göz önüne alınmıştır. Aile Hekimliği Muayeneleri, Diş Hekimliği, kan tetkikleri, enjeksiyon-pansuman gibi sağlık hizmetlerinin şehir içinde verilmesini sağlayacak bu hizmet binası projesi ile halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşmasında büyük bir ihtiyaç giderilmiş olacak, ayrıca kanserin ve meslek hastalıklarının erken tanısı mümkün olacaktır. 112 Acil İstasyonu personelimiz ve İlçemizin sağlık idarecileri için de yüksek işlevli bir hizmet binası sağlanmış olacaktır. Proje ek yatırım bütçesi ile yatırım programına alınmış olup çalışmalara başlanılmıştır. Bu yatırım için katkıları nedeniyle Sağlık Bakanı’mız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na, Bakanlık Müdür ve bürokratlarımıza, İl Sağlık Müdürümüz Erkan Gaygısız, İlçe Kaymakamımız Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanımız Hilmi Gümüş’e teşekkür eder, tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.(İÖ-EFE)

TAVŞANLI'YA YAPILACAK OLAN SAĞLIK KOMPLEKSİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.