Tayyare Kültür Merkezi’nde Zamana Yolculuk

Tayyare Kültür Merkezi’nde Zamana Yolculuk
Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema, tiyatro ve konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi’nin 83 yılı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan programla gözler önüne serildi. Se...

Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema, tiyatro ve konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi’nin 83 yılı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan programla gözler önüne serildi. Sergi, konser ve film gösterimiyle renklenen program ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘İşte Bizim Tayyare’ adıyla, eski Bursa’nın Tayyare Sineması’ndan bugünün Tayyare Kültür Merkezi’ne uzanan hikayesini konu alan sergiyi gezdi. Başkan Altepe, Tayyare Kültür Merkezi’nin şehrin köklü ve özel bir değeri olduğunu söyleyerek, ‘İşte Bizim Tayyare’ adlı serginin ziyaretçilerini, renkli bir zaman yolculuğuna çıkardığını belirtti.

Zeki Müren’in başrol oynadığı özel bir yapım olan ‘Beklenen Şarkı’ filminin özel galası da yine Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Film gösterimiyle bir yandan sanatçı saygıyla anılırken, aynı zamanda Bursa’da nostalji rüzgarları esti.

Tayyare Kültür Merkezi’nde iki gün süren özel program bir de konsere ev sahipliği yaptı. Melihat Gülses, Orkestra Pera ile sahneye çıkarak kantodan tangoya uzanan zengin bir repertuarı sanatseverlerle paylaştı.

Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema-tiyatro-konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi (TKM), ünlü mimar Arif Hikmet Koyunoğlu’nun projesi doğrultusunda Tayyare Cemiyeti (Türk Hava Kurumu) tarafından yaptırılmış ve 1932 yılında hizmete açılmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.