Tbb Çevre Kent Konseyi Tekirdağ’da

Tbb Çevre Kent Konseyi Tekirdağ’da
TBB Çevre Kent Konseyi tarafından Tekirdağ Barosu’nda düzenlenen toplantıda Marmara Denizi’ne derin deşarj projesi hakkında basın açıklamasında bulunuldu.

- TBB Çevre Kent Konseyi tarafından Tekirdağ Barosu’nda düzenlenen toplantıda Marmara Denizi’ne derin deşarj projesi hakkında basın açıklamasında bulunuldu.

Konsey adına basın açıklamasında bulunan Av. Ali Arabacı, Marmara Denizi'ne yapılması planlanan derin deşarj projesinin çevre mevzuatına göre uygun olmadığını savunarak, “Sanayi kuruluşları ve bazı bölgelerde kanalizasyonun yıllardır derelere dökülmesi denizin oksijen seviyesini düşürmüştür. Derin deşarj projesinde atıklarda ayrım yapılıp yapılmayacağının belirgin olmayışı projenin düşündürücü yanlarındandır. Bu nedenlerle derin deşarj projesi Tekirdağ için uygun değildir. Yeni uygulanan ıslah projesinin de yeterli sonuçları doğurmadığı görülmüştür” dedi.

Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise çevre ve kırsal konusunda çok iyi bir durumda olmadıklarını belirterek, “Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle mahalleye dönüşen köylerimizde kanalizasyonlar derelere bağlanarak temiz dereler kirletilmiş. Biz bu sıkıntıları çözmeye geldik. 5 yıl içinde temiz bir çevre, temiz bir Tekirdağ yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.