"Tbmm’deki Görüntülerden Çok Rahatsız Oldum"

Tbmm’deki Görüntülerden Çok Rahatsız Oldum
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, İç Güvenlik Yasası’nı seçimlerden önce çıkartacaklarını söyleyerek, "TBMM’deki görüntülerden çok rahatsız oldum" dedi.TBMM Başkanvekili Sa...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, İç Güvenlik Yasası’nı seçimlerden önce çıkartacaklarını söyleyerek, "TBMM’deki görüntülerden çok rahatsız oldum" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın temayül programına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yakut, TBMM’de yaşanan olayları değerlendirdi. TBMM’de yaşananlardan rahatsız olduğunu dile getiren Sadık Yakut, İç Güvenlik Yasası’nı seçimlerden önce çıkartacaklarını söyledi. Yakut, şunları kaydetti:

"TBMM’deki tartışmalar ufak tefek değil, büyük oluyor. Biliyorsunuz ki İç Güvenlik Yasası görüşülüyor. İç Güvenlik Yasası, son günlerde Güneydoğu’da olan olaylarla ilgili önemli bir yasadır. Biz geçmişte Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde yasalarımızda çok büyük değişiklikler yapmıştık, demokratikleştirmiştik. Daha doğrusu polisin ve jandarmanın yetkilerini AB standartlarına getirmiştik. Ancak bunun hem güvenlik hem özgürlük denkleminde biraz fazla oynandığı düşüncesi hasıl oldu ki böyle bir yasa gündeme geldi. Büyük bir zorluk tarafı geçildi ama önümüzdeki süre içerisinde seçimlerden önce bu yasayı çıkartacağız. Yapılan tartışmalar TBMM’ye yakışmadı. Olmaması gereken hadiselerdi. Yasa çıkarılacak ve tüm partilerde siyasi görüşlerini söyleyecekler. Tabi ki üslup içerisinde sert tartışmalar olacak ama kavga ve gürültü TBMM’de ki o görülen görüntülerden ben çok rahatsız oldum. Herkeste rahatsız oldu. İnşallah bundan sonra olmaz diye temenni ediyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olmayacağı yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Yakut, "Bu Sayın Gül’ün kendi tercihidir. Bir şey söylememiz söz konusu değildir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.