Tcdd'den Bir İlk

Tcddden Bir İlk
Ödemiş Şehir Tren İstasyonu’nda engelli bireyler, Türkiye genelinde ilk kez uygulanan 'portatif rampa' ile trenlere kolaylıkla inip binebiliyor. Kolaylıkla hareket ettirilen portatif rampa, 250 kilograma kadar yük taşıma kapasitesi ile her türlü engelli a

- Ödemiş Şehir Tren İstasyonu’nda engelli bireyler, Türkiye genelinde ilk kez uygulanan 'portatif rampa' ile trenlere kolaylıkla inip binebiliyor. Kolaylıkla hareket ettirilen portatif rampa, 250 kilograma kadar yük taşıma kapasitesi ile her türlü engelli aracının trenlere kolayca inip-binmesini sağlıyor.

Türkiye genelindeki tren istasyonları arasında ilk kez Ödemiş’te uygulanan portatif rampa, ilk olarak Kasım ayında 81 İl Engelliler Buluşması’nda kullanılırken, ulaşımda demir yolunu tercih eden engelli bireyler için TCDD’nin İzmir’deki atölyelerinde özel olarak hazırlandı. İstasyon Şefi Osman Aktaş, “Engelli vatandaşlarımız için İzmir’de hazırlattığımız portatif rampa, Türkiye genelindeki istasyonlarda ilk kez Ödemiş’te kullanılıyor. Ödemiş’teki engelli bireyler buluşmasına yetişmesi için yoğun çaba sarf etmiştik. 250 kiloya kadar yük taşıma kapasitesi olan rampa tek kişi tarafından hareket ettirilebiliyor. Fren sistemiyle tekerlekleri sabitlenirken korkuluklarıyla herhangi olumsuz bir kazanın yaşanması önlenmiş oluyor. Akülü arabaların da kolaylıkla kullanabildiği rampa sürekli hizmete hazır. Ödemiş’e yurdun dört bir yanından gelen engelli vatandaşlarımız o günlerde rampanın bol bol fotoğrafını çekerek yaşadıkları şehirlerde de böyle uygulamaların yapılmasını istemişlerdi” diye konuştu.

Aktaş, engelli bireylerin yanlarında refakatçi olmadan da trenlere rahatlıkla binebileceğini ifade ederek, “Treni tercih eden engelli vatandaşlarımız bizden, istasyon görevlilerimizden ve tren görevlilerimizden yardım istediklerinde hemen yardımcı oluyoruz. Böylelikle yanlarında refakatçi olmasa bile hemen portatif rampayı trene yanaştırıp iniş-biniş noktasında yardımcı oluyoruz. Portatif rampa hizmetimiz Ödemiş’te sadece Şehir İstasyonu’nda mevcut. Engelli vatandaşlarımız yolculukları için Şehir İstasyonu’nu rahatlıkla tercih edebilirler” dedi.

TCDD'DEN BİR İLK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.