Tcdd’den İzban Açıklaması

Tcdd’den İzban Açıklaması
TCDD Genel Müdürlüğü, İZBAN ile ilgili yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi’nden TCDD konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bugün bir ulusal gazete...

TCDD Genel Müdürlüğü, İZBAN ile ilgili yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi’nden TCDD konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bugün bir ulusal gazetenin “İzmir Ege” ekinde “İZBAN Torbalı hattına Sinyalizasyon Engeli” başlıklı haber yer almıştır. Haberde, Torbalı-İzmir hattında Belediye’nin yükümlülüğünü yerine getirmesine karşın, TCDD’nin sinyalizasyonu ve elektrifikasyonu bitiremediği için hattın açılmadığı vurgulanmakta ve TCDD görevini yerine getirmemekle suçlanmaktadır” denildi.

Kamuoyunun konuyla ilgili doğruları öğrenebilmesi amacıyla açıklama yapılması gerektiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kuruluşumuzca Cumaovası-Torbalı-Tepeköy arasındaki tek hattın çift hatlı hale dönüştürülmesi projesi yaklaşık iki yıl önce tamamlamış ve elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon için çalışmalara başlanmıştır. Söz konusu hattın elektrifikasyonu için ihale gerçekleştirilmiş, 19.07.2012 tarihinde sözleşme imzalamıştır. 420 günde gerçekleştirilmesi planlanan elektrifikasyon sistemleri İzmir Büyükşehir Belediyesinin alt-üst geçit ve durak inşaatlarını tamamlayamaması nedeniyle yükleniciye 380 gün ek süre verilmek zorunda kalınmıştır.

Sinyalizasyon ve telekomünikasyon projesi için ise 25.06.2012 tarihinde sözleşme yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları nedeniyle montaj çalışmaları tamamlanamamıştır. Şu an tamamlanması planlanan tarihe 300 günden fazla süre uzatımı verilmek durumunda kalınmıştır. Teknik olarak bir demiryolu hattında altyapı ve duraklarda çalışmalar tamamlandıktan sonra elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarına başlanabilmektedir. Bu çalışmalar tamamlanmadan kablo çekimi ve montajlar gerçekleştirilememekte test ve devreye alma çalışmalarına geçilememektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen banliyö duraklarının yapımı henüz tamamlanmış, hatta Kuşçuburnu durağının teslimi dahi gerçekleştirilemediği için montaj çalışmaları tamamlanamamıştır. Özetle TCDD 2 yıl önce 2. Hat çalışmalarını tamamlamış, Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon çalışmalarını ise 2 yıl önce başlatmış, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen inşaatlar tamamlanamadığı için yüklenicilere süre uzatımı vermek durumunda kalmış, böylece montaj ve devreye alma çalışmalarını tamamlayamamıştır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.