Tcg Karabiga Ziyarete Açıldı

Tcg Karabiga Ziyarete Açıldı
Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı “TCG Karabiga” adlı karakol botu, Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesini ziyaret etti.

- Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı “TCG Karabiga” adlı karakol botu, Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, meclis üyeleri, Liman Başkanı Kerim Doğan, öğrenciler ve kalabalık bir halk topluluğu ellerinde Türk bayrakları ile gemiyi karşıladı. Geminin limana yanaşması ile gemi komutanı Dz. Yzb. Levent Fisunoğlu’na çiçek takdim eden Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, belediye adına gemi personeline “Hoş geldiniz” dedi. Gemi komutanı Fisunoğlu, TCG Karabiga’yı, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş’a tanıtarak, “Türk sermayesi ile ilk kez üretilen ‘yeni tip karakol botu’ projesinin 6. gemisi olarak Dearsen Tersanesi Tuzla/İstanbul’da inşa edildi. 15 Haziran 2011’de denize indirildi. 15 Haziran 2012’ de Deniz Kuvvetleri emrine girerek göreve başladı. Boyu 57 metre, eni 8,9 metre. Deplasmaın 410 ton olup, baş topu, hafif makineli tüfekler ve sualtı hedefleri için su bombası özelliklerine sahip bir gemidir. Bugün burada olmaktan, gemimizin ismini aldığı Karabiga’ yı ziyaret etmekten son derece mutluyuz. Aynı zamanda bugün TCG Karabiga’nın 1. yaş günü. Hep birlikte yaş günümüzü de kutlayacağız” dedi.

Karataş, beldenin isminin böyle bir gemiye verilmesinden onur duyduğunu belirterek, “Yapmış olduğunuz bu ziyaret bizleri çok mutlu etti” dedi.

Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Biga Kaymakamı Fatih Genel ve Garnizon Komutanı Yzb. Sadri Boz gemiyi ziyaret etti.

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

TCG KARABİGA ZİYARETE AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.