Tedaviyi Reddetti, Okulda Çalışmaya Başladı

Tedaviyi Reddetti, Okulda Çalışmaya Başladı
Çankırı’da çocuğunun eğitim gördüğü okulun fiziki şartlarından etkilenen akciğer kanseri şahıs, tedavi görmeyi reddederek okulu onarmaya karar verdi. Çankırı’da anne ve babasını akciğer kanserinden ka...

Çankırı’da çocuğunun eğitim gördüğü okulun fiziki şartlarından etkilenen akciğer kanseri şahıs, tedavi görmeyi reddederek okulu onarmaya karar verdi.

Çankırı’da anne ve babasını akciğer kanserinden kaybeden Ramazan Medeni, Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören çocuğunun veliler toplantısına katıldı. Okul Müdürü Tansel Yılmaz’ın anlattıklarından etkilenen Medeni, toplantının ardından sınıfları gezdi. Sınıfların fiziki şartlarının eğitim için elverişli olmadığını düşünen Medeni, daha sonra okul müdürünün odasına giderek okul için bir şeyler yapmak istediğini belirtti.

Müdür Yılmaz’dan izin isteyen Medeni, görüşmenin hemen ardından okul için ihtiyaç duyulan inşaat malzemelerini okula gönderdi. Medeni, okulların kapanmasıyla birlikte tadilat ve onarım çalışmalarına başladı.

"BEN İŞ ADAMI SANMIŞTIM"

Okul Müdürü Tansel Yılmaz, öğrenci velisinin tutumunun kendini etkilediğini ifade ederek, "Ben toplantıda ve toplantı sonrasında kendisiyle görüştüğümde onu işadamı sanmıştım. Kılık kıyafetine bakınca da maddi yönden çok güçlü olduğunu düşünmüştüm. Mesleğini sorduğumda ’Ben kapıcıyım’ dedi. Bu olay beni çok etkiledi. Gelir seviyesi düşük asgari ücretle çalışan bir kişi, bize gönlünü açtı" dedi.

"ÇOCUĞUM HASTALIĞIMDAN ÖNEMLİ"

Yılmaz, Medeni’nin akciğer kanseri olduğunu ve anne ve babasını da bu hastalık yüzünden kaybettiğini belirtti.

Medeni’nin tatilin hemen ardından çalışmalara başladığını aktaran Yılmaz, "Tatil olur olmaz çalışmalara başladı. Daha sonra Medeni’nin akciğer kanseri olduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini öğrendim. Hastaneye yatması gerekirken, ’ben çocuğum için bu görevimi yapmadan hastaneye yatmak istemiyorum’ dedi. Okuldaki çalışmalar bittiğinde yatış yapacağını belirtti. Bu beni daha çok duygulandırdı. Bu veliyi ifade edecek bir kelime olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

"GÖNLÜM RAZI OLMADI"

Çocuğunun eğitim gördüğü okulun fiziki şartlarının eğitim için elverişli olmadığını ifade eden Ramazan Medeni de çocuğunun bu şartlarda eğitim görmesine gönlünün razı olmadığını ifade ederek, bu çalışmalara girdiğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.