"Tek Tezkere Meclis’e Gönderildi"

Tek Tezkere Meclis’e Gönderildi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çözüm süreci kurulu oluşturulacağını belirtti ve iki tezkere yerine kapsamlı bir tezkerenin hazırlandığını...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çözüm süreci kurulu oluşturulacağını belirtti ve iki tezkere yerine kapsamlı bir tezkerenin hazırlandığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Arınç’ın konuşmasından satır başları:

"Toplantıda güneyimizde yaşanan olayların bugünü ve geleceği konusunda Genelkurmay Başkanımızın birfingiyle bilgilendirildik.

Temmuz’da TBMM’den çıkarılan bir kanun var. Bu 6 maddelik kanundur. Bununla ilgili bir Bakanlar Kurulu kararının çıkarılması kararlaştırılmıştı. Bir çözüm süreci kurulu oluşturulacak. Bununla yapmak istediğimiz şey Türkiye’nin kronik bir sorunu olan terörü sona erdirmek. Hükümetimiz bu konuda ciddidir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması noktasında varlığını ortaya koymuştur. Asayişi bozan kısmen terör ve asayişsizlik konusunda acımasız davranışımız söz konusu olacaktır. Bunları çerçevelediğimiz zaman, kabul edilen ve satın alınan bu sürecin yürümesi ve kısa sürede sonuçlanması arzu edilmektedir. Vatandaşlarımız tarafından kabul edilen bu sürecin bu kanun çerçevesinde yürütülmesi planlanmaktadır."

TEK TEZKERE MECLİS’E GÖNDERİLDİ

Perşembe günü iki tezkerenin yenilenmesi söz konusudur. Bunun rutin bir şekilde yenilenmesi söz konusu olabilir. Bu iki tezkerenin birleştirilmesi konusunda çalıştık. Bu metin Meclis’e gönderildi. Kapsamlı bir çalışma yaptık. Tek tezkere halinde Meclis’e sevk edildi. Kapsamlı bir tezkere olacak öyle bir tezkere çıkaralım ki yenisini düşünmeyelim. Güzel bir metin ortaya çıktı. Eski tezkere tek metin haline getirildiğini bugün ve gelecekte yaşanabilecekleri bertaraf etmek için Meclisten yetki istiyoruz."

BAYRAM MÜJDESİ

Bir de müjde veren Arınç, Kurban Bayramı’nda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.