Tekno Girişim Eğitim Programı Açılış Töreni

Tekno Girişim Eğitim Programı Açılış Töreni
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Eğer adımlar doğru atılırsa, işler doğru yürütülürse inanın 10 milyon liraya kadar çok büyük oranda karşılıksız olmak üzere destek alacaksınız” dedi.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Eğer adımlar doğru atılırsa, işler doğru yürütülürse inanın 10 milyon liraya kadar çok büyük oranda karşılıksız olmak üzere destek alacaksınız” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, ‘Tekno Girişim Eğitim Programı’ açılış törenine katıldı. Türk Patent Enstitüsü konferans salonunda düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Bakan Işık, bir ülkenin en önemli kaynaklarından birinin insan kaynağı olduğunu belirterek, “İnsan kaynağında da en fazla aranan özelliklerden bir tanesi girişimcilik ruhudur. Girişimciliğin artık Türkiye’de bir yaşam biçimi olarak devam etmesi bizim en temel önceliklerimizden. Türkiye aslında girişimcilik ruhu çok yüksek bir ülke ama maalesef yaşadığımız ekonomik krizlerin birçok tahribata yol açtı, bunların birçoğu da giderildi ama krizlerin tahribatında en fazla ülkeye zarar veren ve kalıcı olan tahribat girişimcilik ruhuna vurduğu darbedir. Girişimcilik ruhuna vurulan darbe, ülkenin geleceğine vurulan bir darbedir” diye konuştu.

Konuşmasında girişimcilere seslenen Bakan Işık, “Tekno girişim sermaye desteğinde şu anda biz 100 bin TL sizlere karşılıksız destek veriyoruz. Ama bu inanın daha başlangıcı özellikle gençler bu nokta da hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayacaksınız. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti her aşamada sizin yanınızda, ilk defa bugün sizlerle eğitim programı yapıyoruz. Biz sizi sizler önceki girişimcilerimizin yaşadığı acı tecrübeleri aynen tekrar yaşamamanız için onların tecrübesini de işin içine katarak iyi bir eğitim programıyla yola daha fazla odaklanmanız, daha hızlı mesafe almanız, daha az maliyetle daha güzel işler çıkarmanız için bu eğitimi planlamış olduk” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin girişimcilik ruhunun çok iyi olduğunu ifade den Işık, “Yeter ki yol haritasında biraz ayran gönüllülük yapmayalım, işimizi sonuna kadar adım adım takip edelim” ifadesini kullandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı içerisinde Etki Değerlendirme Daire Başkanlığı kurduklarını belirten Bakan Işık şunları söyledi: “Bakanlık olarak verdiğimiz her desteğin ülkemize dönüşünün ne olduğunu izleyeceğiz. Bu çalışmaları yakından izleyeceğiz. Bu destekle bir noktaya geleceksiniz. Sadece 100 bin TL’lik sermaye desteğiyle yetinmiyoruz, sigorta primlerinde yüzde 50 indirim yapacağız, gelir vergisinde spotaj desteği vereceğiz ve bu ürün bir sonraki aşamada TÜBİTAK’ın bin 512 programı var bu programda 550 bin liraya kadar destek alacaksınız. Teknolojik ürün geliştirme programımızı açıkladık KOBİ niteliğindeki bir işletmemize 10 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Yani 100 bin lira ile başlayacak eğer adımlar doğru atılırsa, işler doğru yürütülürse inanın 10 milyon liraya kadar çok büyük oranda karşılıksız olmak üzere destek alacaksınız.”

Silikon vadisine gitmeye hak kazanan 8 girişimci Bakan Işık'tan plaket aldı. Işık stantları tek tek gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı, simülasyon aletlerini denedi.

TEKNO GİRİŞİM EĞİTİM PROGRAMI AÇILIŞ TÖRENİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.