Telefon Dolandırıcıları Kula'yı Hedef Seçti

Telefon Dolandırıcıları Kulayı Hedef Seçti
Manisa’nın Kula İlçesinde, kendini hakim, savcı, asker veya polis olarak tanıtan telefon fareleri tarafından kandırılan 2 vatandaş, emniyet yetkililerin dikkati ve başarılı çalışması sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

- Manisa’nın Kula İlçesinde, kendini hakim, savcı, asker veya polis olarak tanıtan telefon fareleri tarafından kandırılan 2 vatandaş, emniyet yetkililerin dikkati ve başarılı çalışması sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Sabah erken saatlerde Kula’nın Sandal mahallesinde oturan bir vatandaşı telefonla arayarak kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, PKK tarafından hesaplarının ele geçirildiğini söyleyerek 5.400 Türk lirası para talep ettiler. Paniğe kapılan vatandaş para yatırmak için PTT Kula Şubesi’ne giderek parayı verilen hesaba yatırdı. O sırada vatandaşın tedirgin hareketlerinden şüphelenen emniyet yetkilileri durumu öğrenir öğrenmez hesabı bloke ettirerek vatandaşın parasını kurtardı. Bu olayın ardından dört saat sonra Kula’nın Saraçlar Mahallesi’nde H.A.(65) adında bir vatandaşı hedef alan dolandırıcılar, H.A’ya kimliğinin PKK tarafından kullanıldığını söyleyerek kendilerini savcı olarak tanıttı. Olayı duyan H.A isimli vatandaşın gelini hemen 155 Polis ekiplerine ihbarda bulundu ve H.A. isimli vatandaş polisin yaptığı takibat sonucunda, para yatırmadan durduruldu. Benzer olayların ilçede sık yaşanıyor olması, dolandırıcıların Kula’yı ve Kulalı vatandaşı hedef seçmiş olabileceğini gösterirken, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kula Belediyesi İlan Bürosu'ndan dolandırıcılara inanılmaması adına uyarı duyurusu yapıldı.

TELEFON DOLANDIRICILARI KULA'YI HEDEF SEÇTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.