Telefon Dolandırıcısı Suçüstü Yakalandı

Telefon Dolandırıcısı Suçüstü Yakalandı
Eskişehir’de, bir vatandaşı polis olduğunu söyleyerek kandıran dolandırıcı, istediği parayı bırakılan yerden almak isterken Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

- Eskişehir’de, bir vatandaşı polis olduğunu söyleyerek kandıran dolandırıcı, istediği parayı bırakılan yerden almak isterken Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, son zamanlarda kentte kendilerini Terör Şube Müdürlüğünden arayan polis olarak tanıtan dolandırıcılar tuzağına düşürdüğü vatandaşlara kendilerinin vereceği hesaba para yatırmalarını veya verecekleri adrese para ve altınlarını bıraktırmaları istediği belirtildi. Bu tip dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 30 kişilik özel ekip oluşturulduğu belirtilen açıklamada, “Konu ile ilgili detaylı proje çalışmasına başlanılmıştır.Bu kapsamda daha önceki olaylar mercek altına alınmış, müşteki ve şüpheli profilleri üzerinde incelemeler yapılmıştır. Önceki gün saat: 11:00 sıralarında ilimiz Çamlıca mahallesinde müşteki M.D. (65) isimli şahsı polis olduğunu söyleyen şahısların telefonla arayarak dolandırmaya çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine müştekinin poşet içerisinde bank üzerine bırakmış olduğu para ve altınları almaya gelen M.A. (29) isimli şahıs Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalanmıştır. Eskişehir’in huzuru için halkımızın verdiği destek ile suç ve suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.