TELESİYEJLERİN MONTAJI BAŞLIYOR

TELESİYEJLERİN MONTAJI BAŞLIYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yedikuyular Kayak Merkezi’nde telesiyejlerin montajına başlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yedikuyular Kayak Merkezi’nde telesiyejlerin montajına başlanıyor.

Daha önce idari bina yapım çalışmaları ile pistlerin yapımına başlanan Yedikuyular Kayak Merkezi’nde şimdi de 760 metrelik telesiyejlerin ayaklarının betonlarının dökümünün ardından montajına başlanıyor.

dsc_1571.jpg

3 ADET PİST OLACAK

Yedikuyular’da 1840 metre yükseklikte yapımına başlanan Kayak Merkezinde burada yapılacak telesiyej hattı 8 direkli olup ana istasyonlarla beraber 10 direkli 760 metre uzunluğunda bir telesiyej hattı olacak.

Burada üç adet pist olacak. Teleski pisti yeni başlayanlar için yüzde 8 eğimle yapılıyor. Yüzde 12 eğimli yapılan orta pist ise amatörce kayanlar için hazırlanıyor. 2600 metre uzunluğunda olacak olan pist ise profesyonelce kaymak isteyenler için hazırlanıyor.

Bu bölgede şu anda pistlerin yapımının yanı sıra idari binalar olarak, yönetim binası, cafeterya ve snowtrack garajı gibi binaları da yapılıyor. Bunun yanı sıra direklerin birinci kütle betonları dökülüyor. Sonra da ikinci kütleler ve diğerleri şeklinde devam edecek.

panorama1.jpg

GÜNLÜK 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinin günlük 2000 kayakçı olmak üzere toplam 5000 kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 km yarıçaplı bölgemizde kış sporları yapılacak tek tesis olacak.

NELER YER ALIYOR?

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon, 270 metrekare kar ezme aracı garajı 2 adet jeneratör binaları 2 adet su depoları ile alt istasyonu kotu olan 1.833 metre rakımından üst istasyon kotu olan 2.044 metre rakımına telesiyej ve teleski hatları ile ulaşılacak.

yedi-kuyular-4.jpg

760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band bulunmaktadır. Bir adet helikopter ve otopark alanları bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.