TEMA Vakfı Gönüllüleri Şanlıurfa'da Buluştu

TEMA Vakfı Gönüllüleri Şanlıurfada Buluştu
TEMA Vakfı, Şanlıurfa Bölgesel Gönüllü Toplantısı'nı 2 Mayıs Cumartesi günü Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

MALATYA (İHA)  Toplantıya Malatya’dan da 18 TEMA gönüllüsü katıldı. 

 Toplantıya TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu üyeleri Salih Asar, Doç. Dr. Barış Karapınar, Doç. Dr. Pervin Olgun ve il protokolü katıldı. Program kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Karapınar, “İklim Değişikliği ve Gıda Güvenliği” konulu seminer vererek gönüllüleri bilgilendirdi.

  12 ilden il temsilcileri, ilçe gönüllü sorumluları, Genç TEMA Toplulukları, gönüllüler ve genel merkez çalışanlarından oluşan 210 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantı, TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Şükrü Gürler'in konuşması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gönüllü sayısında önemli bir artış yaşandığını belirterek, bölgedeki örgütlenmede yaşanan büyümeden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Vakfın faaliyetlerinin verimli ve yaygınlaşarak devam etmesi için gönüllülerin desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını aktaran Ataç, Türkiye'nin gönüllülükteki durumuna değindi. Ataç, “İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre Türkiye gönüllü faaliyetlere katılımda 135 ülke arasında 132’nci sırada yer alıyor. Gönüllülükte Türkiye dünya sıralamasında sonlarda yer alırken, 2014 yılında 46 bini aşkın gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırdık. Türkiye'nin dört bir yanında siz gönüllülerimizin desteğiyle başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarımızı korumak için savunuculuk faaliyetleri yürütüyoruz. Gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketi olarak tüm bu çalışmalarımızın bizden sonraki nesillere sürdürülebilir bir yaşam bırakmak için hizmet edeceğine inanıyorum. Faaliyetlerimizin hayata geçmesindeki özverili katkılarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş, Malatya’dan İnönü Genç TEMA başta olmak üzere TEMA gönüllülerinin 18 kişilik grupla toplantıya katıldıklarını belirtti.

  Şanlıurfa TEMA Temsilciliği’nin ev sahipliğinde Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Osmaniye, Adana, Hatay, Batman, Elazığ, Şırnak, Siirt ve Mersin illerinden gönüllülerin katıldığı TEMA Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısı kent gezisi ile sona erdi.

11-022.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.