Temiz Bir Dikili İçin Çalışıyorlar

Temiz Bir Dikili İçin Çalışıyorlar
Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde temizlik atağı başlattı. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalarla cadde ve sokaklar tertemiz olurken, ilçede çevre kirliliğine neden olan moloz ve atıklar da toplanarak bertaraf ediliy

- Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde temizlik atağı başlattı. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalarla cadde ve sokaklar tertemiz olurken, ilçede çevre kirliliğine neden olan moloz ve atıklar da toplanarak bertaraf ediliyor.

Daha yaşanabilir bir Dikili oluşturmak adına, Dikili Belediyesi ekipleri ilçe genelinde hummalı çalışmalar gerçekleştiriyor. Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı olan Dikili’de, Belediye Temizlik İşleri ekiplerince yürütülen ve sabahın erken saatlerinde başlanan rutin çalışmalarla çöpler toplanıyor, cadde ve sokaklar süpürülüyor, yollar yıkanıyor, tehlike arz eden ağaçlar budanıyor, yabani otlar temizleniyor. Temizlik konusunda hassas bir çalışma sergilenen ilçede yapılan bu rutin çöp toplama ve temizlik işlemlerinden sonra periyodik olarak da çöp konteynerlerin ilaçlama ve dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor.

KİRLİLİĞE GEÇİT YOK

Kentte sosyal yaşamı olumsuz etkileyen ve çevre sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Dikili Belediyesi ekipleri, çevresel ve görsel kirliliğine neden olan moloz ve diğer atıklar içinde ilçe genelinde aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.Yeni bütünşehir yasasıyla sorumluluk alanı genişleyen ve bu alanlarda geçmiş yıllardan kalan yol kenarlarına ve boş arazilere gelişigüzel atılmış evsel atıklar, molozlar, hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları ile kurumuş ağaçlar ve muhtelif hurdalar hummalı çalışma gerçekleştirilerek ekiplerce toplanılarak, bertaraf ediliyor. Belediye yetkililerince yapılan açıklama da Dikili’den başlayıp Çandarlı bölgesine kadar sürecek olan moloz ve atık temizlik çalışmalarının rutin bir şekilde devam edeceği ifade edildi.

‘VATANDAŞLARIMIZ DA SORUMLULUK ALMALI’

Vatandaşların memnuniyetle karşıladığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, çevre temizliği için toplumsal bir duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, çevre temizliği konusunda vatandaşlara işbirliği çağrısı yaptı. Başkan Tosun, ‘İlçemiz her geçen gün değişerek, gelişerek büyüyen bir kenttir. Göreve gelmemizin hemen ardından yaz öncesi yaptığımız kısa periyottaki çalışmalarla ilçemiz 2014 yaz sezonunda İzmir’in turizmde en çok tercih edilen ilçelerinden biri olmuştur. Biz bu başarının sürmesinden yanayız. İlçemize olan ilginin de temiz bir çevre bilincinin oluşturulmasıyla artacağına inanıyoruz. Bu kararlılıkla ilçe genelinde başlattığımız hummalı temizlik çalışmalarız hız kesmeden devam ediyoruz. Şu ana kadar tonlarca moloz ve atık bertaraf edildi. Başlatmış olduğumuz temizlik seferberliğinin hedefine ulaşması için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız vardır. Çünkü temizlik konusunda sadece bizlerin, belediye birimlerinin çalışmasıyla başarılı olamayız. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden faktörlerin ortadan kalkması ve daha yaşanılabilir, daha yeşil, daha güzel, daha çağdaş, daha temiz bir Dikili hedefine ulaşmamız için onların da bu konuda sorumluluk almasını istiyoruz. Çünkü vatandaşlarımız evlerine, dairelerine, apartmanlarına, iş yerlerine sahip çıktığı gibi sokaklarına, caddelerine, mahallelerine, yeşiline, denizine, ormanına, doğasına sahip çıkarlarsa ve kurallara uyarlarsa daha temiz bir Dikili’ye kısa zamanda kavuşmuş olacağız’ dedi

Öte yandan çalışmaların gerçekleştirildiği bölgelerde yaşayan vatandaşlarda yapılan hizmetlerden dolayı Dikili Belediyesi Başkanı Mustafa Tosun’a teşekkür ederek, yapılan çalışmaların yerinde olduğunu belirtti.

TEMİZ BİR DİKİLİ İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.