“Temiz Çevre İçin Engelleri Uçuralım” Projesi

“Temiz Çevre İçin Engelleri Uçuralım” Projesi
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği programı 3-A sınıfı öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Sevda Çetinkaya’nın danışmanlığında...

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği programı 3-A sınıfı öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Sevda Çetinkaya’nın danışmanlığında yürüttükleri “Temiz Çevre İçin Engelleri Uçuralım” projesi kapanış etkinliği Samandağı-Çevlik sahilinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, MKÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programı 3-A sınıfı öğrencilerinin yanısıra Umut Damlaları Rehabiltasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri, Dr. Aleattin Cilli İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Eğitim Fakültesi İdari personeli ve akademik personeli aileleriyle birlikte katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sevda Çetinkaya, öğretmen adaylarının yetişme sürecinde akademik bilgi birikimlerinin yanısıra sosyal ve kültürel gelişimlerini de sağlamaları gerektiğini ifade ederek, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi gibi derslerin bu amacın gerçekleşmesinde oldukça etkili olduğunu belirtti.

“Temiz Çevre İçin Engelleri Uçuralım” projesinin iki temel amacının olduğunu söyleyen Çetinkaya, birincisinin öğrencilerin çevre bilincini çeliştirmek bu kapsamda doğal çevreleri ve çevre temizliği gibi konularda farkındalık oluşturmak, ikincisinin ise özel gereksinimi olan öğrencilerle diğer öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak ve bazı şeylerin üstesinden birlikte gelinebileceğini görmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Çetinkaya, proje süresinde her iki okulda çevre eğitimi seminerleri verildiğini, “temiz çevre” konulu resim yarışması düzenlendiğini belirterek şunları aktardı:

“Halk ve yerel basın tarafından ilgiyle izlenen etkinlikte sahilde temizlik çalışması yapılmıştır. Temizlik çalışmasının ardından çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince dans ederek özel hünerlerini de sergileme fırsatı bulmuştur. Üniversitemizce sağlanan kumanyaların yenmesinin sonra resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmiştir. Ardından uçurtma şenliğine geçilmiştir. Havanın da çok güzel olması ve her öğrenciye bir uçurtma verilmesiyle gökyüzünde rengarenk görüntüler oluşmuştur.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.