Tepebaşı'nda Mahalle Meclisi Projesi

Tepebaşında Mahalle Meclisi Projesi
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi tarafından yürütülen Mahalle Meclisi Projesi, her geçen gün artan sayısıyla uygulanmaya devam ediyor.

- Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi tarafından yürütülen Mahalle Meclisi Projesi, her geçen gün artan sayısıyla uygulanmaya devam ediyor.

Kentsel yaşamı kolaylaştırmayı amaçlayan mahalle meclisleri, mahalle sakinlerinin ortak bir yapıda buluşup, mahallenin daha iyi bir yapıya kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasını amaçlıyor. Bu çerçevede oluşturulan mahalle meclisleri, Mustafa Kemal Paşa ve Mamure mahallelerinde ortak olarak kurulan bir yapı ile çalışmalarına başlayacak.

İlk toplantıda buluşan mecliste, yapılan oylama ile Serpil Üstsoy Başkan, Serpil Uluğ ise Başkan Yardımcısı seçildi. Mustafa Kemal Paşa ve Mamure Meclisi, kararlaştırdıkları ileri bir tarihte tekrar toplanarak, mahalle sorunlarını tespit edecek ve ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kurarak, mahallenin daha iyi şartlara sahip olması için çalışmalarını yürütecek.

Öte yandan, 17 Ekim’de kurulan Uluönder Mahalle Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis, yapılan genel kurulun ardından çalışmalarına başladı. Genel kurulda seçilen Başkan Hasan Güler, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Ünler, sekretarya ve yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla, Tepebaşı Belediyesi Avlulu Çarşı Beldeevi’nde düzenlenen toplantıda mahallenin eksikleri ve mahallelinin istekleri konusunda bir liste düzenlendi. Mahalle Meclisi, oluşturulacak çalışma gurupları sayesinde, söz konusu eksik ve istekler doğrultusunda, ilgili kurum ya da kuruluşlarla irtibata geçerek, mahallenin daha iyi şartlara kavuşmasını sağlayacak.

TEPEBAŞI'NDA MAHALLE MECLİSİ PROJESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.